Τα "μακεδονικά" θεωρεί γλώσσα της Αδελφότητα στις Σέρρες!

Τον «χαβά» τους και οι εθνικιστές στα Σκόπια για την "αλύτρωτη Μακεδονία"

«Δεν υπάρχει πιο ωραία από τη Μακεδόνισσα»:  Οι Σκοπιανοί εθνικιστές βάζουν τα παιδιά του δημοτικού να τραγουδούν  για την «αλύτρωτη Μακεδονια του Αιγαίου»  και τους μαθαίνουν τη «μακεδονική γλώσσα», δηλαδή σκοπιανά! 

 Αυτή θεωρούν μητρική τους γλώσσα όμως και τα μέλη της αδελφότητας «Κύριλλος και Μεθόδιος» στις Σέρρες, που μίλησαν αποκλειστικά στο Star και τη Ραλλιώ Λεπίδου.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ:  «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ»

 «Θέλαμε κι εμείς να θυμηθούμε τη μητρική μας γλώσσα,  μην το πεις μακεδόνικα αν σε σοκάρει η λέξη» υποστηρίζει ο Θωμάς Μέργος, πρόεδρος της αδελφότητας. 

Δηλώνουν ότι μιλούν τη "μακεδονική", αλλά  εννοούν τη γλώσσα των Σκοπίων. Αλλά και ο ΓΓ της αδελφότητας, Γιάννης Πουνιός, δηλώνει στο Star: «Oι παππούδες μας μιλούσαν μια άλλη γλώσσα και πολλοί είμαστε περήφανοι για αυτό».

Τα μέλη της Αδελφότητας διαβεβαιώνουν πάντως ότι δεν έχουν σχέση με το 'Ουράνιο Τόξο" της Φλώρινας, δε ζητούν αναγνώριση μειονότητας  και ότι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.     

ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η αδελφότητα Κύριλλος και Μεθόδιος στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών,  πολλοί όμως απο όσους ζητούν  να αναγνωριστεί «μακεδονική γλώσσα»  στην Ελλάδα είναι σε ευθεία γραμμή με τους εθνικιστές στα Σκόπια  και απορρίπτουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Χθες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή των Σκοπίων, προκαλώντας με  τον ήλιο της Βεργίνας.

Ο αρχηγός τους, επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου των ψευδομακεδόνων, απειλεί με ειδικά δικαστήρια τον πρωθυπουργό Ζάεφ.

«Η αλλαγή του ονόματος της  χώρας  είναι το  χειρότερο αδίκημα. Εσχάτη προδοσία, γενοκτονία εναντίον του «μακεδονικού»  λαού και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δηλώνει ο Τοντόρ Πετρόβ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top