Αρχιεπισκοπή: Διαψεύδει κατηγορηματικά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου

«Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει

μητσοτακης ιερωνυμος

Πρώτη δημοσίευση: 19/11/2018 13:42

 

Τους διαλόγους που φέρεται να είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Ιερώνυμο, δημοσιεύουν σήμερα η «Αυγή» αλλά και η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ωστόσο η Αρχιεπισκοπή, με ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά πως υπήρξε συνάντηση.

Σύμφωνα με αυτές τις διαρροές, ο Πρόεδρος της Ν.Δ, συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή, μία μέρα πριν την «ιερή συμφωνία» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν πως μεταξύ τους ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

«Μακαριώτατε, μην κάνετε τη συμφωνία σε αυτή την παρούσα στιγμή. Περιμένετε να κάνουμε συμφωνία όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία».

Ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «δεν μπορώ να μην τα συζητήσω με τον πρωθυπουργό. Και όταν έρθεις εσύ με το καλό, θα συμφωνήσω και με σένα».

Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ» ΚΑΙ Ο «ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ»

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο «εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος», προκειμένου να τον πείσει να μην έρθει σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, αλλά η φράση αυτή δεν έχει επαληθευτεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του, φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία, δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που συνεχίζονται για δεκαετίες.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ: «ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ»

Ωστόσο με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή διέψευσε κατηγορηματικά ότι συναντήθηκαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος:

«Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει.

ΣΥΡΙΖΑ: «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ»

Με σημερινή του ανακοίνωση και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: 

«Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η Ν.Δ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Κατηγορηματική ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα, δε, ειδικά για όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών για συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Πειραιώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η κυρία Σπυράκη απάντησε ότι «δεν έχω υπόψη μου τα ραντεβού αυτά» επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε όσα ανακοίνωσαν Τσίπρας-Ιερώνυμος».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «από θέση αρχής η ΝΔ είπε ότι διαφωνεί με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών μόνο και μόνο για να κάνει προεκλογικές προσλήψεις η κυβέρνηση, ενώ δεν έχουμε αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

«Δεν είναι δυνατόν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν και τους κληρικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι πολύ κρίσιμο το δημοσιονομικό κομμάτι» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top