Ως «Μακεδόνες ήρωες» εξυμνούνται σφαγείς των Ελλήνων

Από το «αδελφάκι» του Ουράνιου Τόξου στις Σέρρες

Ακόμα και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που διακρίθηκαν για τις σφαγές και τις καταστροφές που προκάλεσαν την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα εξυμνούνται ως «Μακεδόνες ήρωες» από το «αδελφάκι» του Ουράνιου Τόξου στις Σέρρες.

Η αδελφότητα ντόπιων Σερραίων «Κύριλλος και Μεθόδιος» εξυμνεί στα πρώτα τεύχη του φυλλαδίου που εκδίδει (ΕΦΕ) τους Βούλγαρους κομιτατζήδες Γιάνε Σαντάνσκι και Γκότσε Ντέλτσεφ, όπως και το θεωρητικό της κατασκευής του «Μακεδονικού Έθνους».

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

Η αυτοαποκαλούμενη και ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση, είναι υπέρ της μακεδονικής μειονότητας και προωθεί φυσικά και τη λεγόμενη μακεδονική γλώσσα, έστω κι αν αυτή δεν υπάρχει ως τέτοια. 

Μιλώντας στη Βελίκα Καραβάλτσιου ο γνωστός εθνολόγος, Δημήτρης Ευαγγελίδης, εξηγεί ότι «το σλαβικό ιδίωμα δεν είναι γλώσσα, δεν έχει γραφή, γραμματική, συντακτικό, κυρίως δεν έχει εξέλιξη. Ούτε διάλεκτος είναι».

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία προαναγγέλλει ο επικεφαλής των Σκοπιανών στην κοινή επιτροπή Ελλάδας - Σκοπίων για τα σχολικά βιβλία. 

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολικά βιβλία θα γίνει το νέο έτος, οπότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top