Ουράνιο Τόξο: Να αναγνωριστεί η "μακεδονική" μειονότητα

Συνεδρίασαν σε κτίριο του δήμου Αμυνταίου

Μήνυμα στα Σκόπια ότι ερμηνεύουν λάθος τη συμφωνία των Πρεσπών έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας  όμως  ζητά το Ουράνιο Τόξο που συνεδρίασε  στο Ξινό Νερό της Φλώρινας, σε αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου.  

Με γκλομπ και κουκούλες, διαδηλωτές κυνηγούν αυτοκίνητο που ισχυρίζονται ότι ανήκει στην αστυνομία  ενώ τα ΜΑΤ παίζουν κυνηγητό μαζί τους  στα χωράφια της Φλώρινας.

Οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές αυτοαποκαλούνται Ιερός Λόχος. Έφεδροι, που ήθελαν να πάνε στο Ξινό Νερό για να διαμαρτυρηθούν έξω από το συνέδριο του Ουράνιου τόξου το οποίο ζητά αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Το Ουράνιο τόξο ζητά και  αναγνώριση της στέγης Μακεδονικού πολιτισμού η οποία διοργανώνει   εκδηλώσεις  για την υποτιθέμενη μειονότητα τους.

Στο καταστατικό τους λένε ότι:

Στόχος είναι “η διάσωση και διάδωση του μακεδονικού πολιτισμού και ιδίως της γλώσσας makedonsci”.

Συνέδριο για τη «μακεδονική» μειονότητα σε κτίριο του Δήμου Αμυνταίου

Το παράδοξο είναι ότι η αίθουσα για το συνέδριο του Ουράνιου Τόξου παραχωρήθηκε από το Δήμο Αμυνταίου και με πρόταση του ίδιου του Δημάρχου. 

Στα Σκόπια την 1η Δεκεμβρίου θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία για τις αλλαγές στο σύνταγμα που χρειάζεται 61 ψήφους και η τελική που απαιτεί 80 θα γίνει τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Ακόμη και τότε όμως η συμφωνία  δεν θα περάσει από την ελληνική βουλή αν δεν υπάρξουν διευκρινίσεις, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Μόνο τότε είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο καθώς και η κατά το Διεθνές Δίκαιο ορθή ερμηνεία της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Εθνικιστές στην ΠΓΔΜ «την έστησαν» σε βουλευτή 

Οι σκοπιανοί εθνικιστές, στην Οχρίδα την έστησαν στο σπίτι του Σάσο Βασιλέφσκι , ενός από τους 8 αντάρτες του Βεμερό που ψήφισαν τελικά υπέρ του Ζάεφ για τις συνταγματικές αλλαγές.

Για τριπλή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από τον Ζάεφ, μιλά η ΝΔ.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top