Βάζει φωτιές και στην Ελλάδα η Ιταλία - Απέρριψε η ΕΕ τον προϋπολογισμό της

Σαλβίνι: Θα πάω και με τα πόδια αν θέλει ο Γιούνκερ να του εξηγήσω…

Η αδιαφορία που έδειξαν Σαλβίνι και Ντι Μάιο στις παραινέσεις των Βρυξελλών οδήγησαν την Κομισιόν να τους επιστρέψει τον προϋπολογισμό.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται τέτοιο τελεσίγραφο σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ζήτημα να επηρεάζει και την Ελλάδα και την έξοδό της στις αγορές, καθώς προκαλεί άνοδο των διεθνών επιτοκίων.     

Η ιταλική κυβέρνηση πάντως, με ρητορική…  Βαρουφάκη, δεν κάνει βήμα πίσω.

«Δεν  κόβουμε ούτε σεντς από τις τσέπες των Ιταλών. Ο μοναδικός οργανισμός που μπορεί να βελτιώσει τον οικονομικό προϋπολογισμό είναι  το ιταλικό κοινοβούλιο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.  

«Σήμερα για πρώτη φορά η επιτροπή είναι υποχρεωμένη να ζητήσει από μία χώρα μέλος της ΕΕ να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της. Aλλά δεν βλέπαμε άλλη λύση» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Βάλντις Ντομπρόβσκις

Οι Βρυξέλλες προειδοποιουν με ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων. 

«Κάνουμε διάλογο με όλους. Έχω πει πως αν θέλουν να  πάω με τα πόδια να συναντήσω τον Γιούνκερ και να του εξηγήσω γιατι χάρη σε αυτές τις παρεμβάσεις η Ιταλία επιστρέφει στην ανάπτυξη» δήλωσε ο Σαλβίνι!   

Οι δημοσκοπήσεις πάντως  του  δίνουν το πράσινο φως για να ανεβάσει τους τόνους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top