Πετρόπουλος για αναδρομικά: Θα κάνουμε έφεση, μη χαλάτε άδικα χρήματα

Συνέστησε στους συνταξιούχους να μην κάνουν προσφυγές

Τάσος Πετρόπουλος

Να μη χαλάνε άδικα χρήματα σε προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών από τις περικοπές σε συντάξεις αλλά και 13ο-14ο μισθό συνέστησε στους συνταξιούχους ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας είπε πως το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφαση του Πρωτοδικείου για επιστροφή των περικοπών με τους νόμους του 2012 και έκανε λόγο για «μεγάλη πλάνη» γύρω από το θέμα.

Πώς θα διεκδικήσετε αναδρομικά έως 19.600 ευρώ για συντάξεις και δώρα

«Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι παραπλανητικές. Το ΣτΕ έχει πει ότι η θετική απόφαση δε θα ισχύσει για όλες τις προσφυγές και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ. Το ΣτΕ είπε “καμία αναδρομή”» είπε ο κ. Πετρόπουλος στον ραδιοσταθμό News24/7.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος στο Δημόσιο από μια υποθετική επιστροφή όλων των περικοπών στους συνταξιούχους θα ήταν «μεγαλύτερο από 9 δισ. ευρώ».

«Δεν είναι ίδια η βάση των νέων αγωγών με εκείνη την οποία έκρινε το ΣτΕ. Εκείνη η απόφαση είχε άλλο αντικείμενο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμόσει η κυβέρνηση μας απόφαση του ΣτΕ. Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζονται προσφυγές» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top