Συμφωνία των Πρεσπών: Eγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ - Tweet Καμμένου για τις καταγγελίες δωροδοκιών

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών της αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο Ζάεφ εξασφάλισε τα 2/3 για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατηγορίες για μίζες και μαύρο χρήμα στα Σκόπια για την αλλαγή Συντάγματος

Με την αλλαγή του ονόματος θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσω του Twitter του, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Ζόραν Ζάεφ:

«Συγχαρητήρια! Η αποψινή ψήφος είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς ένα ευημερές και ειρηνικό μέλλον για τους λαούς μας!» έγραψε ο Πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί ολοήμερο θρίλερ και υπήρξαν διαρκείς αναβολές στην έναρξη της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας.

Μάλιστα πολλές ήταν οι καταγγελίες για απόπειρες εξαγοράς ψήφων και για εκβιασμούς βουλευτών προκειμένου στο τέλος να εξασφαλιστούν τα 2/3 των μελών του κοινοβουλίου, δηλαδή οι 80 πολυπόθητοι βουλευτές που θα έλεγαν το «ναι» στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η ψηφοφορία της Παρασκευής ήταν το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Συνολικά αναμένεται να χρειαστούν τρεις μήνες έως ότου ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ TWITTER ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ

Νωρίτερα, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία, είχε γράψει στο Twitter του:

«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: «FAKE NEWS»

Λίγο αργότερα ωστόσο, στην ανάρτηση του Πάνου Καμμένου απάντησε σε αυστηρό και έντονο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Στην απάντησή του, επικρίνει τον Έλληνα υπουργό ότι διέδωσε fake news τα οποία είχαν ήδη διαψευσθεί από την κυβέρνηση των Σκοπίων και τον καλούσε για το καλό της δημοκρατίας και της διπλωματίας να εργασθούν για τη φιλία των δύο λαών. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top