Aγωνία για τις εξελίξεις στην ελληνική κυβέρνηση στα… Σκόπια

Σε αδιέξοδο ο Ζάεφ - Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη Βουλή

Με αγωνία παρακολούθησαν τις ραγδαίες εξελίξεις στην Αθήνα και οι Σκοπιανοί. Ο Αλέξης Τσίπρας τους έστειλε μήνυμα ότι θέλει να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών και να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές. 

«Δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, Η Ελλάδα το ξαναλέω, δε θα δεχθεί ποτέ την ένταξη της χώρας με τη συνταγματική της ονομασία σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό   δηλαδή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Και  θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στη συνεχεία θα εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.  

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ο ΖΑΕΦ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Στα Σκόπια ο Ζάεφ βρίσκεται  ενώπιον αδιεξόδου καθώς η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την αποχώρηση της απο τη Βουλή.

Ο Ζάεφ σχολίασε ότι η βούληση των πολιτών είναι πάνω από τη βούληση των κομμάτων, ενώ η πρόταση του να γράψουν μαζί τις συνταγματικες αλλαγες έπεσε στο κενό.

«Η Ελλάδα δεν είναι ενάντια στην ταυτότητά μας και τη γλώσσα μας. Είμαι έτοιμος να μιλήσω με την ελληνική πλευρά γιατί δεν είναι αμφισβητήσιμο» τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.   

Oι εθνικιστές αποκαλούν προδότη τον αντιπρόεδρο του VMRO Γιάνσεφ και “ταχυδρόμο”  στις απόπειρες δωροδοκίας  βουλευτών,  επειδή δήλωσε ότι υποστηρίζει την αλλαγή ονόματος ” Βόρεια Μακεδονία” και…   τρολάρουν τον Ζάεφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top