Αυτό είναι το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για να σωθούν οι συντάξεις

Στα χέρια της Κομισιόν η πρόταση

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση των συντάξεων βρίσκεται από χθες το βράδυ στα χέρια της Κομισιόν. 

Στις 18 σελίδες του κρύβεται το μυστικό για τη διάσωση των συντάξεων. Το βασικό σενάριο, που έστειλε η κυβέρνηση στην Κομισιόν προβλέπει υπερπλεόνασμα 1,33 δισ. ευρώ, δίνοντας έτσι χώρο στο σχέδιο για τη μη περικοπή κύριων- επικουρικών συντάξεων, που μαζί με τις ελαφρύνσεις της ΔΕΘ κοστίζουν 1,1 δισ. ευρώ. Έτσι, ακόμα και με αυτήν την "ντρίπλα" το υπουργείο Οικονομικών αφήνει στον Προϋπολογισμό ένα μαξιλάρι ασφαλείας 190 εκατ ευρώ. 

«Το σχέδιο θα γίνει δεκτό… Δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές» εξέφρασε τη βεβαιότητά του σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

ΧΤΥΠΑΕΙ "ΚΟΚΚΙΝΟ" Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ -  ΣΤΗΝ "ΚΡΙΣΑΡΑ" ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Η αγωνία των συνταξιούχων δεν έχει τελειώσει, όμως, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει ακόμα τα χέρια. Μέσα στις επόμενες ημέρες, τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών θα "χτενίσουν" τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει μια διαφορά περίπου 600 εκατ. ευρώ στις εκτιμήσεις για το υπερπλεόνασμα. Μόνο αν κλείσει αυτή η "ψαλίδα" θα είναι δυνατή και η διάσωση των συντάξεων και οι ελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ- ασφαλιστικές εισφορές και το επίδομα ενοικίου. 

ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ- ΥΠΟΙΚ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ"

Αν και υπήρχαν εισηγήσεις να στείλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες μόνο το σχέδιο χωρίς τις περικοπές των συντάξεων, την τελευταία στιγμή επικράτησε η λογική, προκειμένου να μη χαρακτηριστεί ως μονομερής ενέργεια, σε μια συγκυρία που η ατμόσφαιρα στις αγορές μυρίζει "μπαρούτι".  . 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top