Άγκυρα: «Eιρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

Προκλητική δήλωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών

Η συμφωνία Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου  και η έναρξη γεωτρήσεων το επόμενο διάστημα  από την  ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ περιορίζει κατά πολύ τις βλέψεις του Ερντογάν για  τα ενεργειακά κοιτάσματα στην περιοχή. Σε αυτό το κλίμα πανικού εντάσσεται η προκλητική δήλωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών  για την εισβολή το 1974.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

“Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 1963 -1974 στο νησί και να αποδίδεται το κυπριακό πρόβλημα στην ειρηνευτική επιχείρηση που διεξήγαγε η Τουρκία το 1974. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που απορρέουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού”.

ΡΗΓΑΣ: ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

 «Οι αντιφάσεις της τουρκικής πλευράς, που από τη μια ισχυρίζεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ως νησί περιορισμένα δικαιώματα στην εκμετάλλευση του θαλάσσιου χώρου της και από την άλλη εμφανίζεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων στον ίδιο θαλάσσιο χώρο των Τουρκοκυπρίων, δεν μπορούν να καλυφθούν από την τακτική των λεονταρισμών», σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «ΤΑΝΑΛΙΑ  ΠΝΙΓΕΙ» ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Ο Ερντογάν έχει ένα ενιαίο πολυεθνικό μέτωπο να αντιμετωπίσει, καθώς στις εξορύξεις  θα υπάρχει η παρουσία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, λόγω του γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, αλλά και των αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων  στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος,  που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin όπου συζήτησε τα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Orion.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top