Θερμό επεισόδιο βλέπουν αναλυτές σε Τουρκία και Ελλάδα!

Κρίσιμη η περίοδος μέχρι τον Νοέμβριο – "Παρμενίων" vs "Μπλε Φάλαινα"

Οι υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο θα φέρουν το τέλος του Ερντογάν προβλέπει ο γνωστός Τούρκος πολιτικός αναλυτής Τζενγκίς Ακτάρ, ο οποίος μιλώντας στο Star αποδομεί το δόγμα "καζάν-καζάν", δηλαδή νίκη με όλες τις συνθήκες, του “Σουλτάνου”. 

«Είναι μία lose-lose κατάσταση και με όλες τις μεγάλες εταιρίες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ή ακόμη και από το Κατάρ που είναι πολύ καλός σύμμαχος και φίλος της Άγκυρας δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί. Εάν στείλουν πολεμικά πλοία εναντίον των πλοίων των εταιριών όπως η EXXON MOBIL και η ΤΟΤΑL της Γαλλίας, μπορεί να έχουμε θερμό επεισόδιο» δηλώνει στο Star o Τούρκος πολιτικός επιστήμονας  Tζένγκις  Ακτάρ. 

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή μας εκφράζει και ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, προβλέποντας ότι η Τουρκία θα ανεβάσει τους τόνους μέσα στο Νοέμβριο. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς  Δικαίου και  Εξωτερικής  Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου εκτιμά:  «Δε θα βγάλουν μόνο τον “Πορθητή”. Οι  Τούρκοι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, με ασκήσεις, υποθαλάσσιες έρευνες κλπ».

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018"

Μήνυμα σιγουριάς και αποφασιστικότητας έστειλαν από τη Χίο οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, στο πλαίσιο της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018. Η στρατιωτική ηγεσία παρακολούθησε μια εντυπωσιακή αποβατική ενέργεια, με τη συμμετοχή επίλεκτων τμημάτων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού. Στέλνουν μήνυμα αποφασιστικότητας. Είμαστε η ήρεμη δύναμη και έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.   

 Η "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ασκήσεις κάνουν φυσικά και οι Τούρκοι, που ολοκλήρωσαν πριν μερικές μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο την αεροναυτική άσκηση «Μπλε Φάλαινα». Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αμερικανικά, ισπανικά και ολλανδικά πλοία και ελικόπτερα, καθώς και δυνάμεις από αραβικές χώρες.

ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 

Σήμερα προσγειώθηκε στο Τατόι το πρώτο από τα 12 νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τύπου P-2002JF, που θα αντικαταστήσει το θρυλικό Τ-41.

ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ ΜΠΡΑΝΣΟΝ 

Πάντως αύριο θα σημάνει η ώρα 0 για τις σχέσεις Τραμπ-Ερντογάν. Δικάζεται ο πάστορας Μπράνσον. Αν απελευθερωθεί, ο Ερντογάν θα ηττηθεί. Αν όχι, η Ουάσιγκτον θα δείξει την οργή της στην Άγκυρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top