Μάτι: Πολιτική κόντρα και νέα δικαστική εντολή να προχωρήσει η έρευνα

Αναστάτωση από τον συσχετισμό της δικογραφίας με το πόρισμα των Επιθεωρητών

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε νέα εντολή  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να προχωρήσει την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Είχε προηγηθεί η αντίδραση της αντιπολίτευσης που υποστήριξε ότι επιδιώκεται το πάγωμα της έρευνας με τον συσχετισμό της δικογραφίας με το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Οι κλήσεις υπόπτων για τους χειρισμούς στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι θα προχωρήσουν κανονικά καθώς η Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου  ζήτησε από τον Eισαγγελέα Πρωτοδικών  Ηλία Ζαγοραίο να παραμείνει στη θέση του και να προχωρήσει την έρευνα χωρίς να περιμένει να ολοκληρωθεί το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας  Διοίκησης.

ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ 

«Είναι επιβεβλημένο να συνεχίσετε την προκαταρκτική εξέταση προβαίνοντας σε οποιαδήποτε ενέργεια εσείς κρίνετε αναγκαία. Σας διαβιβάζουμε την ενημέρωση της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης προκειμένου να αναζητήσετε το πόρισμα της και να το επισυνάψετε στη δικογραφία» αναφέρει σε νέο έγγραφό της προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.   

«Ο  διοικητικός και πειθαρχικός έλεγχος δεν μπορεί να σταματήσει την δικαστική έρευνα» δήλωσε στο Star η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.      

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που υποστήριζε ότι η παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να συσχετιστεί η δικογραφία με το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης ήταν μια μεθόδευση για να παγώσει η έρευνα μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα. 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η έρευνα καθώς είναι στην κρίση του Εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι οι κλήσεις σε υπόπτους. 

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν εσπευσμένα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσουν διευκρινίσεις. 

«Παρά την αλλαγή στάσης, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά η προσπάθεια επιβράδυνσης της διαδικασίας για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι» επισημαίνει επίσης το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. 

 «Το ''όλα στο φως'' για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει ''όλα στις καλένδες''. Τόσο κυνικά, τόσο απροκάλυπτα…» υποστηρίζει το Ποτάμι

«Όλα στο φως, άμεση ολοκλήρωση της έρευνας και στη φυλακή οι υπαίτιοι τραγωδίας στο Μάτι» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top