Σάλος για την κλήση Λαφαζάνη για απολογία στην… Ασφάλεια

«Με εντολή εισαγγελέα η κλήση» λέει η ΕΛ. ΑΣ.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αντιδράσεις προκαλεί η κλήση του Πρόεδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη για απολογία στην Κρατική Ασφάλεια την Τετάρτη 26/9/2018, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών.  

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκλήθη σε απολογία για κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων  και πυροτεχνημάτων, ενώ ο ίδιος αναφέρει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων:     

«Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον - άκουσον, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο. Μια κυβέρνηση πολιτικών υπαλλήλων της ακραίας υποτέλειας και αποικιοποίησης της χώρας που έχει καταντήσει πιόνι στα χέρια αδίστακτων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει στην ουσία τη δημοκρατία και κυβερνά με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο». 

Η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κλήση του κ. Λαφαζάνη έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διευκρινίζει ότι το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, «είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας».

«Η κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ασφάλεια για απολογία, σε κατηγορίες που αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα, δημιουργεί μεγάλες απορίες και παραπέμπει σε άλλες εποχές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Μαλέλης  χαρακτηρίζει σοβαρές τις «καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει» και καταλήγει: «Θα παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα. Με θέματα δημοκρατίας δεν παίζουμε».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ το οποίο αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την κλήση του Π. Λαφαζάνη για την παροχή εξηγήσεων και με την υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Τέτοιου είδους πρακτικές έχουν στόχο τον εκφοβισμό του λαού και εκθέτουν την κυβέρνηση για το κλίμα καταστολής που έχει καλλιεργήσει, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών και η οποία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ενέργειες των δικαστικών λειτουργών». 

Η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και προσπάθειας καταστολής της αντίστασης του Κινήματος Ενάντια στους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς και των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν, έφτασε σε σημείο να καλέσει σε απολογία, την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 11 π.μ. στην ΓΑΔΑ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173) τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ακόμη ένα μέλος του κινήματος».

Η  ΛΑΕ καλεί  επίσης «όλους τους αγωνιστές και τους δημοκράτες πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 11 π.μ. έξω από τη ΓΑΔΑ» αναφέροντας  ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι διώξεις μας δυναμώνουν και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top