Κλίμα διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων: Αποχώρησε κι άλλος βουλευτής!

Θέμα χρόνου να μείνει μόνο με τέσσερις βουλευτές το κόμμα του Λεβέντη

Αντιμέτωπη με την διάλυση βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων.

Από έξι βουλευτές κινδυνεύει να μείνει με τέσσερις, να χάσει τα δικαιώματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να πάψει να θεωρείται κόμμα στη Βουλή..

Ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς,  ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Αύριο αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής.

Μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση, δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων.

Όλα αυτά συνέβαιναν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια θυελλώδης συνεδρίαση της ΚΟ αλλά και με την αποχώρηση επίσης του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου,  λόγω της κόντρας του με τον Καβαδέλα.

Ο Βασίλης Λεβέντης με ανακοίνωση του κόμματος μοιάζει να θεωρεί δεδομένες τις αποχωρήσεις των βουλευτών του, αν και επισημαίνει ότι τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και  κάνοντας λόγο «για νέα μεγάλη νίκη».  

Αν  τελικά το κόμμα διαλυθεί, θα είναι πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που ένα κόμμα διαλύεται από τις αποχωρήσεις βουλευτών του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top