Μήνυση κατά της Αχτσιόγλου για την αναμονή… έξι ετών για σύνταξη!

180.000 ασφαλισμένοι στο «περίμενε» για την έκδοση σύνταξης

Οι ασφαλισμένοι περιμένουν έως και έξι  χρόνια για να πάρουν την σύνταξη τους , παρά τις αλεπάλληλες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών! 

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε μήνυση κατά της υπουργού Εργασίας  Έφης Αχτσιόγλου. Μάλιστα αποδίδει δόλο στην υπουργό, καθώς αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε επίτηδες το υπουργείο δεν εκδίδει τις συντάξεις, για να εμφανίζει πλαστό υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ. 

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Για το πως τα βγάζει πέρα ο συνταξιούχος που πλήρωνε εισφορές μια ζωή φαίνεται ότι δεν νοιάζεται κανείς. Και δεν είναι ένας, ούτε δυο. Είναι 180.000 ασφαλισμένοι! 

Στην αναμονή βρίσκονται συγκεκριμένα: 

-Επικουρικές: 90.000 
-Κύριες: 50.000 
- Εφάπαξ: 40.000.  

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα τέσσερα διαφορετικά χρονοδιαγράμματα: 

•    3/1/2017: Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, 3/1/2017: "Μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης".

•    9/10/2017: Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ: "Η πλήρης εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων θα λάβει χώρα οπωσδήποτε μέχρι τον Ιούνιο του 2018"

•     20/3/2018: Εκπομπή ΣΚΑΪ,  "Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης συνολικά είναι για εκκαθάριση του κύριου όγκου -σχεδόν όλου του όγκου- των ληξιπρόθεσμων τον Αύγουστο του 2018")

•    3/9/ 2018 σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ: Έχουμε 47.000 εκκρεμείς κύριες και 35.000 εφάπαξ  μέχρι το τέλος του χρόνου θα τα έχουμε δώσει

ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων η καθυστέρηση φθάνει τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως τα έξι έτη για τις επικουρικές. 

Ακόμη και για την προσωρινή σύνταξη έως την έκδοση της οριστικής, υπάρχει αναμονή. 

«40 χρόνια πλήρωνα ένα σωρό λεφτά. Η σύνταξή μου έχει κοπεί πάνω από 50% είχα κάποιες οικονομίες στην άκρη και συμπληρώνω από αυτά. Όταν τελειώσουν αυτά τι θα κάνω πως θα τα βγάζω πέρα; Έχω και μια κόρη άνεργη, πέφτω σε μελαγχολία όταν το σκέφτομαι. Η  οικογένειά μου πώς θα συντηρηθεί;» αναρωτιέται ασφαλισμένος που περιμένει την έκδοση της σύνταξης για να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του:   

Πάντως και όταν καταφέρουν να πάρουν τη σύνταξη, αυτή  θα είναι μειωμένη  κατά 30% σε σχέση με αυτό που περίμεναν,  εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου… 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top