Κουβέλης: «Δεν έχω στοιχεία ότι υπήρξε απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Άδειασε» τον Πάνο Καμμένο

Διαφορετική γραμμή από αυτή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δήλωσε ότι έχει στοιχεία πως ήταν προσχεδιασμένη η απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

«Δεν έχω στοιχεία που να αποδεικνύουν προσχεδιασμένη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε ο κ. Κουβέλης, παρά το γεγονός ότι πριν από μια εβδομάδα ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν για την απαγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών. 

«Το προσχεδίασε ο Ερντογάν. Ήθελε να συλληφθούν για να έχει ομήρους και να πάει τελικά στη συναλλαγή για τους οχτώ. Είχε οργανώσει τη σύλληψή τους καιρό πριν», είχε υποστηρίξει ο υπουργός Άμυνας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και συνιστά την αλλαγή της επιθετικής ρητορικής από τον Ερντογάν. 

Παραδέχθηκε τέλος, ότι ούτε ο ίδιος περίμενε ότι η περιπέτεια των δύο στρατιωτικών θα τελείωνε τόσο γρήγορα, αλλά απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο γεγονός ότι είχαν προηγηθεί έντονες διπλωματικές διεργασίες από την ελληνική πλευρά, με σημαντικότερες αυτές του πρωθυπουργού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top