Πώς θα δηλωθούν τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά στους δήμους

Ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet η διαδικασία

Σπίτια Αθήνα

Ηλεκτρονικά – μέσω ειδικής πλατφόρμας – θα μπορούν να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους στους δήμους χιλιάδες ιδιοκτήτες, προκειμένου να γλιτώσουν από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις πολλών ετών.

Η πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει εντός του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου και η ρύθμιση θα αφορά όσους έχουν δηλώσει ανακριβώς εδώ και πολλά χρόνια τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στους δήμους, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και όσους έχουν αφήσει αδήλωτα στους δήμους, ακόμα και ολόκληρα ακίνητα.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Πώς θα δηλωθούν στους δήμους

Για τους ιδιοκτήτες, που θα υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, η χρέωση με τα επιπλέον ποσά δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών θα αρχίσει να υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Σε ό,τι αφορά οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους δήμους.

Πώς θα γίνεται η δήλωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών

Οι ιδιοκτήτες θα συνδέονται με τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα δηλώνουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων.

Παράλληλα, θα επισυνάπτουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top