Φοροελαφρύνσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρνει η μείωση πλεονασμάτων

Ποιοι είναι οι φόροι που θα «ψαλιδιστούν»

Φοροελαφρύνσεις σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, φέρνει η μείωση των πλεονασμάτων το 2021. Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης "ξεδίπλωσε" το σχέδιο του στην Ουάσιγκτον και ο Αμερικανός πρόεδρος, με το γνωστό του ύφος, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επιστροφή της Ελλάδας. 

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα δεσμεύεται με πλεονάσματα 3,5%. Ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης; Να χαμηλώσει το 2021 ο πήχης στο 2- 2,5%. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ο Προϋπολογισμός θα πάρει «ανάσα»  2 - 3 δισ.  ευρώ, επιτρέποντας τη μείωση φόρων ως 2,5 δισ. ευρώ και επιπλέον κοινωνικές δαπάνες 600 εκατ. ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά. 

Την Παρασκευή ξεκινά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ο Μητσοτάκης

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ "ΨΑΛΙΔΙΣΤΟΥΝ" 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου; Η μείωση ή κατάργηση της Έκτακτης Εισφοράς, το... τέλος του Τέλους Επιτηδεύματος, το "ψαλίδισμα" του φόρου εισοδήματος για νοικοκυριά- επιχειρήσεις, η "προσγείωση" των συντελεστών του ΦΠΑ που σήμερα βρίσκονται στο... ρετιρέ της ευρωπαϊκής κλίμακας. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τις αμερικανικές εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα: «Η ελληνική οικονομία είχε εξαιρετική επίδοση τους τελευταίους μήνες. Έχουμε μειώσει τους φόρους, απλοποιούμε το πλαίσιο, ακολουθούμε μία συνταγή που έχει λειτουργήσει και εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η οικονομία αντιδρά πολύ θετικά». 

Μητσοτάκης στους FT: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της έναν φαύλο κύκλο»

ΤΡΑΜΠ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την Ελλάδα και την επιστροφή που κάνει και θα συνεχίσουμε... Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό... Ευχαριστώ πολύ» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, δίνοντας στο τέλος το χέρι για χειραψία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top