Κτηματολόγιο: Έρχεται η ώρα της Αθήνας – Πότε αρχίζουν οι αναρτήσεις

Ενεργοποιούνται τα νέα πρόστιμα το πρώτο εξάμηνο του 2020

Πολίτης κάνει αίτηση στο Κτηματολόγιο

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τον δήμο της Αθήνας έχει ξεκινήσει.

Οι πολίτες θα πρέπει από τις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και για δύο μήνες να ελέγξουν πώς έχει καταγραφεί η περιουσία τους. Εάν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να διατυπωθούν οι απαραίτητες αντιρρήσεις.

Η περίπτωση του δήμου της Αθήνας αφορά 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα. Η διαφορά με την προανάρτηση, που ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου 2019, είναι ότι από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά, οι αντιρρήσεις και οι αλλαγές θα γίνονται από τις αρμόδιες επιτροπές.

Τα λάθη στο Κτηματολόγιο που κοστίζουν ακριβά στους ιδιοκτήτες

Κοινώς, όσο προχωρούν τα στάδια κτηματογράφησης, τόσο θα μεγαλώνουν και οι δυσκολίες για τους αμελείς ιδιοκτήτες.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, θα αποσταλούν με προσπωικά email ή ταχυδρομικώς (για όσους δε διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση) αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα στη διεύθυνση επικοινωνίας, που έχει δηλωθεί από κάθε ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, με την έναρξη της ανάρτησης, κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν – και – ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (στη διεύθυνση www.ktimatologio.gr).

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα στοιχεία της ανάρτησης είτε μέσω των κωδικών ασφαλείας, που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές Taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη κάνει) τον προσωπικό του κωδικό και εισαγάγει τα «τρία κλειδιά», που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του (Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός ιδιοκτησίας).

Εξάλλου, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Κωστής Χατζηδάκης, από το πρώτο εξάμηνο θα αρχίσουν να επιβάλλονται και τα πρόστιμα για το Κτηματολόγιο.

«Κάποια στιγμή θα μπει ένα όριο μέσα στο α’ εξάμηνο του 2020, πέρα από το οποίο θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα του νόμου του 1995. Απλώς κι εκεί, όπως και στα αυθαίρετα, όσο αργεί κανείς τόσο περισσότερα χρήματα θα πληρώνει», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κωστής Χατζηδάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top