Από αυτά τα 10 επαγγέλματα θα μετρούν διπλά οι αποδείξεις

Για να καλυφθεί ο στόχος του 30% επί του εισοδήματος

Αποδείξεις

Από τουλάχιστον δέκα επαγγέλματα «υψηλής επικινδυνότητας», όσον αφορά τη φοροδιαφυγή, θα μετρούν διπλά οι αποδείξεις των φορολογούμενων για το όριο του 30% επί του πραγματικού εισοδήματος.

Η τελική λίστα θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σε όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% θα επιβάλλεται πρόστιμο με συντελεστή 22% επί της διαφοράς των ζητούμενων αποδείξεων, που πρέπει να μαζέψει ο φορολογούμενος με αυτές που τελικά συγκέντρωσε.

Ηλεκτρονικές Αποδείξεις: Τι θα γίνει με διατροφή και ενοίκιο για το 30%

Για παράδειγμα, εάν κάποιος πρέπει να συγκεντρώσει ηλεκτρονικά αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ και φτάσει τελικά τα 2.000 ευρώ, θα πληρώσει πέναλτι επί της διαφοράς, δηλαδή στο ποσό των 1.000 ευρώ. Το πρόστιμο που θα πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται στα (1.000 x 22%) 220 ευρώ.

Τα επαγγέλματα από τα οποία θα μετρούν διπλά οι αποδείξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΙΟΒΕ για τον προσδιορισμό των εν λόγω επαγγελματιών, ενώ εκτιμάται ότι σε αυτά θα συγκαταλέγονται:

- τα συνεργεία αυτοκινήτων

- τα εστιατόρια

- τα κέντρα διασκέδασης

- οι καφετέριες

- τα κομμωτήρια

- οι γιατροί

- οι δικηγόροι

- οι μηχανικοί

- οι διοργανώσεις εκδηλώσεων (γάμοι, πάρτι κλπ)

- ταξί.

Επίσης όλες οι αποδείξεις που προέρχονται από επαγγέλματα που αφορούν την οικοδομή (ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, υδραυλικοί, κατασκευαστές αλουμινίου, ψυκτικοί, όσοι τοποθετούν πλακάκια σε δάπεδα και τοίχους καθώς και υαλοπίνακες, όσοι κάνουν επιχρίσεις κονιαμάτων (σοβατζήδες) κατασκευαστές στεγών κλπ) αναμένεται να είναι στη λίστα των επαγγελμάτων όπου η αξία των αποδείξεων που θα εκδίδονται θα μετράει διπλά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top