Πλειστηριασμοί: «Επίθεση» της εφορίας σε όσους δεν μπήκαν στις 120 δόσεις

Έρχονται και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Πλειστηριασμοί

Στο στόχαστρο βάζει η εφορία όσους φορολογούμενους με χρέη γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Με «όπλα» τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς ακινήτων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκινά το κυνήγι των οφειλετών, μέσω του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης ΟΦειλών Αττικής (ΚΕΟΦ).

Από σήμερα, μετά από μεγάλη ανάπαυλα, ξεκινούν πάλι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, με την εφορία να αναζητά τους οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι, αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, είτε δεν εξοφλούν είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Σε πρώτη φάση βγαίνουν σε πλειστηριασμό 48 ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια) που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, ενώ σταδιακά η λίστα θα μεγαλώνει. Οι πρώτοι που μπαίνουν στη λίστα είναι οι οφειλέτες που δεν φρόντισαν να μπουν στη ρύθμιση με τις 120 δόσεις.

Οι οφειλέτες, πάντως, έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα αναγκαστικά μέτρα που επιβάλλονται σε βάρος τους.

Αυτό γίνεται εάν εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων, ανάλογα με το είδος της οφειλής και να την εξυπηρετούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top