Απόφαση σταθμός για αναδρομικά πενταετίας στους συνταξιούχους!

Τι αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ελεγκτικό Συνέδριο

Απόφαση σταθμό έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο με την οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα σε αναδρομικά 5ετίας για τους απόστρατους, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου να διεκδικήσουν αναδρομικά αποζημιωτικού χαρακτήρα για μία 5ετία αντί τριών ετών που ορίζει ο νόμος. 

Η απόφαση με αριθμό 898/2019 εκδόθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιώνοντας απόστρατο με έντοκη αποζημίωση ύψους 16.429,99 ευρώ από αναδρομικές αυξήσεις για μία 5ετία αντί 3ετία που ορίζει ο νόμος. Η απόφαση βγήκε στις 24 Ιουνίου 2019 αλλά δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι πριν από λίγες μέρες. 

Εενδεχομένως να επισπευσθούν και να δικαιωθούν χωρίς χρονοτριβή μετά την απόφαση σταθμό της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και αφορούν σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου άλλους 11.000 απόστρατους, που ήταν ήδη συνταξιούχοι το 2000 και το 2002 και στερήθηκαν τις αυξήσεις που έπρεπε να πάρουν στις συντάξεις τους. Τα ποσά που διεκδικούνται από τη λίστα των 11.000 αποστράτων ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ.

Ήδη, από το Γενικό Λογιστήριο συγκεντρώνονται στοιχεία για το ακριβές ύψος των επιστροφών, πιθανώς με σκοπό την επίλυση του ζητήματος στο επόμενο διάστημα. 

Η απόφαση ανατρέπει το σκηνικό των αναδρομικών σχεδόν για 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν με αγωγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο αναδρομικά 5ετίας που φτάνουν ως και τα 20.000 ευρώ από μειώσεις συντάξεων που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, αλλά δεν εφαρμόστηκε η αποκατάσταση των περικοπών σε μετέπειτα νόμους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top