Μέρισμα από το υπερπλεόνασμα και στις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση!

Ωφελημένοι και οι μικροί επιχειρηματίες

Μέρισμα από το υπερπλεόνασμα και στις επιχειρήσεις, σχεδιάζει για φέτος το οικονομικό επιτελείο, δίνοντας έτσι τις πρώτες ανάσες στην αγορά, που προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Από φέτος κιόλας θα γίνει το πρώτο βήμα για τη σταδιακή μείωση της προκαταβολής φόρου, που "στραγγαλίζει" μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

«Ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις: Μειώνεται η προκαταβολή φόρου

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που πέρασε από τις Βρυξέλλες, προβλέπει το "ψαλίδισμα" της προκαταβολής από το 100% στο 95%, φέρνοντας ελάφρυνση 138 εκατ. ευρώ. 

Ωφελημένες θα είναι Ανώνυμες εταιρίες, ΕΠΕ, Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες, ΙΚΕ, Συνεταιρισμοί και Σωματεία. 

Η  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Ενδεικτικό των βαρών είναι ότι στην αρχή της χρονιάς, το υπουργείο Οικονομικών είχε υπολογίσει έσοδα 2,4 δισ. ευρώ μόνο από τις προκαταβολές φόρου!   

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ 

Η μείωση του φόρου θα περάσει στη δόση του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου, ενώ για όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές, θα προβλεφθεί συμψηφισμός. 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Θετικό πρόσημο έβαλε ο Πρωθυπουργός στις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, με «τουιτάρισμα», εστιάζοντας στο πρώτο κύμα ελαφρύνσεων

«Στις πρώτες #100_μέρες της κυβέρνησης έχουμε καταφέρει πολλά. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά θα τις αντιμετωπίσουμε με σκληρή δουλειά και θα αξιοποιήσουμε κάθε μέρα για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε»  έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top