Προσοχή: Καλοστημένη απάτη με ενοικιάσεις σπιτιών

Τι ζητούν οι διαδικτυακοί απατεώνες

Μια καλοστημένη απάτη,  πάνω στην πλάτη των ανθρώπων που ψάχνουν να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα, έχουν στήσει επιτήδειοι. 

Οι διαδικτυακοί απατεώνες αναρτούν σε ιστοσελίδες αγγελίες με ενοικιάσεις ανύπαρκτων διαμερισμάτων και μέσω email ζητάνε από τους υποψήφιους ενοικιαστές να τους καταβάλλουν δύο ενοίκια μπροστά για να κλείσουν το διαμέρισμα - φάντασμα.  

«Δημοσιεύουν αγγελίες όπου βάζουν φωτογραφίες σπιτιών όπου είτε έχουν νοικιαστεί είτε δεν έχουν καμία σχέση , όταν προσπαθήσει να επικοινωνήσει ο υποψήφιος ενοικιαστής στην αγγελία βρίσκει ένα mail ή ένα τηλέφωνο το οποίο συνήθως δεν απαντάει ή λέει ότι για τεχνικούς λόγους λέει ότι προσωρινά είναι απενεργοποιημένο» είπε στο κεντρικό δελτίο του STAR και την Άννα Λίτινα ο πρόεδρος του πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, κ. Σκιαδάς.  

Πιο αναλυτικά, ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης του ακινήτου ζητάει από τον υποψήφιο ενοικιαστή να του στείλει μέσω email τα προσωπικά του στοιχεία, όπως το όνομά του, τον αριθμό ταυτότητας και το ΑΦΜ για να συντάξει το συμφωνητικό μίσθωσης. 

Οι απατεώνες πατάνε πάνω στην ανάγκη των ανθρώπων που ψάχνουν εναγωνίως για σπίτι σε περιοχές με μεγάλη ζήτηση, μικρή διαθεσιμότητα και τσουχτερά ενοίκια. Όπως για παράδειγμα περιοχές που είναι κοντά το Μετρό, όπως το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος, το Κολωνάκι αλλά και σε περιοχές της παραλιακής όπως το Παλαιό Φάληρο και η Γλυφάδα.  

Πριν, λοιπόν, αποφασίσετε να στείλετε την προκαταβολή ζητήστε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, όχι μόνο για να δείτε το διαμέρισμα αλλά και για να ξέρετε με ποιον μιλάτε.  


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top