Πότε θα δοθεί και σε ποιους το κοινωνικό μέρισμα

Πέτσας: Στα 300 εκατ. ευρώ το ποσό που θα διανεμηθεί

Στέλιος Πέτσας

Στα 300 εκατ. ευρώ προσδιόρισε το ποσό που θα δοθεί φέτος για το κοινωνικό μέρισμα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.           

«Έχουμε δείξει ότι νοιαζόμαστε για τους πολίτες» ανέφερε ακόμη ο κ. Πέτσας για το κοινωνικό μέρισμα το οποίο αναμένεται να δοθεί τα Χριστούγεννα και συμπλήρωσε: «Το δείξαμε με τον ΕΝΦΙΑ, το δείξαμε και με το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της απόφασης και στόχος είναι η καταβολή του επιδόματος να γίνει εξ ολοκλήρου μέσα στο 2019». 

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και το πλεόνασμα θα δοθεί στους ασθενέστερους». 

Στο κοινωνικό μέρισμα αναφέρθηκε και ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Athens Democracy Forum , στην οποία διαβεβαίωσε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.

Ο διάλογος του Μητσοτάκη με μετανάστρια

«Εάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί. Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό» δήλωσε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top