Σε νούμερο ένα καταδυτικό προορισμό στη Μεσόγειο μετατρέπεται η Ελλάδα

Παράλληλα σημειώνεται «έκρηξη» του τουρισμού πολυτελείας

Σε νούμερο ένα καταδυτικό προορισμό της Μεσογείου φιλοδοξεί να εξελιχθεί η Ελλάδα. Τα αυξημένα έσοδα άλλωστε οδηγούν επιχειρηματίες εντός και εκτός συνόρων να ποντάρουν τα λεφτά τους στον τουρισμό. 

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο ταξιδεύουν για να ανακαλύψουν το βυθό της Ερυθράς θάλασσας, της Καραϊβικής και της Μεσογείου. Η νομοθεσία όμως στην Ελλάδα βάζει εμπόδια για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου

Συνάντηση Θεοχάρη-Παϊατ για τον καταδυτικό τουρισμό

Το θέμα του καταδυτικού τουρισμού βρέθηκε στο τραπέζι του υπουργού τουρισμού ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη. Θεοχάρης και Πάϊατ συζήτησαν επίσης για την ενίσχυση των αεροπορικών πτήσεων και τη συνεργασία με την Google ώστε να προβληθεί ψηφιακά ο ελληνικός τουρισμός. 

 «Θέλουμε να διοχετεύσουμε αυτές τις επενδύσεις και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε προορισμούς που αυτή τη στιγμή δεν είναι τουριστικά ανεπτυγμένοι. Μικρότερα νησιά, χειμερινοί προορισμοί, προορισμοί πόλεων» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Έκρηξη» του τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα

Οι μηχανές των συναρμόδιων υπουργείων δουλεύουν στο φουλ αφού χρυσές επενδύσεις από εταιρείες κολοσσούς βρίσκονται στα σκαριά. Η Ελλάδα γίνεται ένας από τους πρώτους προορισμούς παγκοσμίως όπου θα πετάξει το νέο ιδιωτικό τζετ της Four seasons, το οποίο θα μοιάζει με ξενοδοχείο και το πακέτο για μια κράτηση δυο ατόμων θα ξεκινά από 167 χιλιάδες δολάρια. 

Η Ελλάδα έχει μπει εδώ και καιρό στο μάτι της πολυτελούς κρουαζιέρας. Η Ritz-Carlton εντάσσει από το 2020 τη χώρα μας στους κορυφαίους προορισμούς της. 

Στο μεταξύ το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στα γραφειοκρατικά εμπόδια για τις περιβαλλοντικές μελέτες οποία κρατούν πίσω μεγάλες επενδύσεις.

«Θα αντιμετωπίσουμε με σφαιρικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα που ταλαιπωρούν την επιχειρηματική κοινότητα του τουρισμού εδώ και πολλά χρόνια» τονίζει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top