Προστασία Α΄Κατοικίας: Η γραφειοκρατία «πνίγει» τους δανειολήπτες

Αγώνας δρόμου για την ένταξη δικαιούχων στη ρύθμιση

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αυξάνει ταχύτητα το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία ένταξης των δικαιούχων στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν τα 79 δις ευρώ και το ΥΠΟΙΚ κάνει αγώνα δρόμου για να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Η προθεσμία τελειώνει σε 3 μήνες ενώ χιλιάδες δανειολήπτες περιμένουν να σώσουν τα σπίτια τους από τον πλειστηριασμό. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της έχει ανάψει το «πράσινο φως» για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.  Βάσει του νέου πλαισίου, οι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση από 20% έως και 50% για τη μηνιαία δόση του δανείου τους.

Το ύψος της επιδότησης θα εξαρτάται από το εισόδημα και θα το παίρνουν όσοι έχουν ως ενέχυρο την κύρια κατοικία τους και συνεχίζουν να πληρώνουν το υπόλοιπο μέρος της δόσης.

Λύση για τα κόκκινα δάνεια: Η … γραφειοκρατία το μεγάλο εμπόδιο!

Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

«Ραβασάκια» από τράπεζες: Ποιοι κινδυνεύουν με πλειστηριασμό α’ κατοικίας

Μάχη με τη γραφειοκρατία δίνουν οι δανειολήπτες

Το αρμόδιο υπουργείο απέσυρε το πιστοποιητικό βαρών που έπρεπε να φέρει ο δανειολήπτης από τα υποθηκοφυλακεία, αλλά και πάλι το σύστημα δουλεύει με ρυθμούς χελώνας. Κι ενώ οι δανειολήπτες που δικαιούνται προστασίας, μπορούν να πάρουν έως και 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης τους, ακόμη μάχονται να βγάλουν άκρη. 

Ενδεικτικό της καθυστέρησης είναι ότι την πλατφόρμα έχουν επισκεφτεί 80.000 οφειλέτες. 20.000 ξεκίνησαν τη διαδικασία για την υποβολή αίτησης για προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά ολοκληρώθηκαν μόλις 12 υποθέσεις.

Η επιδότηση για τα δάνεια από τον κρατικό προϋπολογισμό φτάνει τα 132 εκατ.ευρώ τον χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top