«Φωτιά» παίρνουν οι επενδύσεις: Μεγάλο επιχειρηματικό deal στον τουρισμό

Ξεμπλοκάρει το ένα project μετά το άλλο

«Φωτιά» παίρνουν οι επενδύσεις, καθώς το ένα project μετά το άλλο ξεμπλοκάρουν, στέλνοντας σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο χάρτη.

Ένα μεγάλο επιχειρηματικό deal στον τουρισμό βρίσκεται στα σκαριά, ενισχύοντας το κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο επενδυτικός κολοσσός Blackstone, ετοιμάζεται να πάρει τον έλεγχο των 5 από τα 9 υπερπολυτελή ξενοδοχεία που έχει ο κυπριακός όμιλος Luis στην Ελλάδα.

Όπως λένε παράγοντες της τουριστικής αγοράς, αυτή η κίνηση του αμερικανικού fund, που διαχειρίζεται περί τα 545 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμφίβολα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα.

Έντεκα επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα

Μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, έστειλε μήνυμα ότι πλέον η Ελλάδα τρέχει και κάλεσε τους επενδύσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες.

Μετά το ξεμπλοκάρισμα επενδυτικών projects, το βάρος πέφτει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όπου η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου  όπως φαίνεται θα αποτελέσει το φιλέτο.

Δικαιωμένος από την επιλογή της Fraport να επιμείνει στην επένδυση της στην Ελλάδα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, με φόντο την αντίστροφη μέτρηση για την τελική φάση του διαγωνισμού για το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μιλώντας σε ένα πολυπληθές και απαιτητικό ακροατήριο επενδυτών στο Λονδίνο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεδίπλωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και μειώσεις φόρων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον υπουργό Εργασίας ενημέρωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τις διατάξεις του Αναπτυξιακού νομοσχεδίου και όπως αποκάλυψαν, θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη κιόλας εβδομάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top