Αυτά είναι τα οικόπεδα στα οποία μπαίνουν "τρυπάνια" σε Ιόνιο και Κρήτη

Χιλιάδες θέσεις εργασίας για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων

Σε κέντρο μεγάλων επενδύσεων στους υδρογονάνθρακες εξελίσσεται η χώρα μας. Διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες επέλεξαν την Ελλάδα για επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Τα σχέδια νόμου για έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο ήδη κατατέθηκαν στη Βουλή. 

Κατατέθηκαν τέσσερα νομοσχέδια για έρευνα – εκμετάλλευση υδρογονανθράκων!

Αν τελικά η Κρήτη και το Ιόνιο κρύβουν ευχάριστες  εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες, τότε οι πρώτες γεωτρήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2020. Εκτός από την υπεραξία που θα προκύψει από τα δικαιώματα θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

«Το μπόνους  της υπογραφής των συμβολαίων ξεκινά από 300.000-2 εκατ. ευρώ για κάθε οικόπεδο. Αυτό καταβάλλεται άμεσα. Δεύτερο μακροπρόθεσμο όφελος είναι η στρεμματική αποζημίωση που καταβάλλει η εταιρία προς το ελληνικό Δημόσιο από 10 δολάρια το τετραγωνικό χλμ – 50 δολάρια κάθε χρόνο. Και το τρίτο  όφελος που θα παρέχει κάθε συμβόλαιο είναι 50.000-100.000 δολάρια για την εκπαίδευση του ελληνικού προσωπικού» δηλώνει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star o Λεόντιος Πορτοκαλάκης, μηχανικός  - ειδικός σε θέματα έρευνας  υδρογονανθράκων    

Tο πρώτο βασικό βήμα που πρέπει να γίνει είναι οι έρευνες. Αν αποδειχθεί ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου ή αργού πετρελαίου είναι απολήψιμες, τότε η χώρα μας γίνεται η πρωταγωνίστρια του ενεργειακού παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις μίσθωσης, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή, η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων  στις τέσσερις  περιοχές (Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης, στο Ιόνιο και στον κόλπο της Κυπαρισσίας, θα διεξαχθεί με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Κύπρος:  Μετά το «Γιαβούζ» αποχωρεί και ο «Πορθητής» από την κυπριακή ΑΟΖ!

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι αλλάζουν πλώρη στους ενεργειακούς τους τσαμπουκάδες. Μετά το Γιαβούζ, αποχωρεί και ο «Πορθητής» από την κυπριακή ΑΟΖ και σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα, την ίδια ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να απειλεί την Κύπρο για τις δικές της άδειες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top