Χατζηδάκης για το «Εξοικονομώ»: Ανοιχτή η πλατφόρμα και για άλλες αιτήσεις

Τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Για την έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ» μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.  

 Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Όπως ανέφερε, πάνω από 8.000 άτομα μπήκαν ήδη στην πλατφόρμα και υπέβαλλαν αίτηση, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται συνολικά για όλες τις περιφέρειες στα 280 εκατ. ευρώ.   

Για τα μικρομεσαία νοικοκυριά η ενίσχυση από το πρόγραμμα ανέρχεται σε 10. 000 – 15.000 ευρώ και όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης «είναι καλό για τους ιδιοκτήτες και για το περιβάλλον» να συμμετάσχουν σε αυτό όσοι έχουν τις προϋποθέσεις. 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι  η ενίσχυση μπορεί να εισπραχθεί  απευθείας, αλλά μπορεί ο δικαιούχος να πάρει και τραπεζικό δάνειο. 

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι αιτήσεις δεν έχουν τελειώσει, η πλατφόρμα είναι ακόμα ανοιχτή  και εξαρτάται  από τη λειτουργία του συστήματος αλλά και από τον προϋπολογισμό πόσοι ακόμη μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα».  

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση του πρωθυπουργού για αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή,  με βάση την οποία, αν ισχύσει το «πάγωμα» όσοι μπουν και στο εξοικονομώ θα έχουν υπερκέρδος! 

ΔΕΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   

Σχετικά με τη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι «η αγορά έχει αντιδράσει θετικά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης» και ότι  η τιμή της ΔΕΗ έχει τριπλασιαστεί μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει από τα 7 και πλέον ευρώ στα 1,2 ευρώ. 

«Έχουμε έλεγχο βιωσιμότητας από την Ernst & Young kai στη συνέχεια θα περάσουμε το πλάνο μας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης,  ο οποίος κατέληξε  μιλώντας στη Μ. Ζαχαρέα:  «Δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε η ΔΕΗ όχι μόνο να είναι βιώσιμη αλλά να είναι και πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας».        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top