Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα σχολικά είδη

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από τις αγορές σας

Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία και οι γονείς ήδη έβαλαν το χέρι στην τσέπη για τις πρώτες αγορές.

Μια καλή τσάντα, τετράδια και η απαραίτητη γραφική ύλη, μπορεί να κοστίσουν ακόμη και 400  ευρώ.

Αρκετοί γονείς επιλέγουν να προμηθευτούν την απαραίτητη γραφική ύλη από μεγάλα καταστήματα καθώς εκεί μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα αγοράς θεωρείται επιβεβλημένη, εάν δε θέλετε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από τις αγορές σας

Η αγορά προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, ποιότητα και τιμές.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής) δημοσιοποίησε μία έκθεση με συμβουλές για τους γονείς, πριν αγοράσουν τα σχολικά είδη, επισημαίνοντας πως οι οικογένειες με μικρά παιδιά, θα ήταν λάθος να τα αφήσουν να κάνουν μόνα τους την επιλογή, καθώς είναι πολύ πιθανόν και ακριβά να στοιχίσουν και τις ανάγκες τους να μην καλύψουν.

Οι πέντε συμβουλές πριν κάνετε τις αγορές σας:

1.    Κάντε ένα κατάλογο με τα είδη, που είναι απαραίτητα για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Συζητήστε με το παιδί σας και αναζητήστε την πιο σωστή λύση. Τηρείστε αυστηρά τον κατάλογο που έχετε ετοιμάσει.

2.    Κάντε έρευνα αγοράς έγκαιρα διαδικτυακά για να δείτε τα καταστήματα που έχουν προσφορές στα σχολικά είδη και συγκρίνετε τιμές και ποιότητα των ειδών που πρόκειται να αγοράσετε.

3.    Αν δεν είναι «πρωτάκια», εξηγήστε τους ότι πολλά από τα περσινά σχολικά είδη (τσάντα, κασετίνα) πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν, αν είναι σε καλή κατάσταση.

4.    Αποτρέψτε τα παιδιά να αγοράζουν είδη με μόνο κριτήριο τη φίρμα (και τη διαφήμιση), ιδιαίτερα όταν η τιμή δεν αντιστοιχεί στην ποιότητα ή στις οικονομικές σας δυνατότητες.

5.    Αποτρέψτε τα παιδιά να επιλέγουν να αγοράσουν σχολικά είδη (μολύβια, γόμες, ξύστρες κ.τ.λ.) που μοιάζουν με παιχνίδια, φρούτα, τα οποία συχνά δεν πληρούν τους κανόνες ασφάλειας που θέτει η ΕΕ και ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και ασφάλειά τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top