“Πακέτο” - ανάσα σε νέες μητέρες: 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και άλλα μέτρα

Εξτρά ενίσχυση για τις μαμάδες κάτω των 30 και baby sitter στις εργαζόμενες

Πακέτο μέτρων για τις νέες μητέρες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη με στόχο την ενίσχυση της μητρότητας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως διαφάνηκε και από τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.   

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή

Όπως έχει δεσμευθεί ο  κ. Μητσοτάκης, στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ ως κυβέρνηση (για το 2020) θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται. 

Η Μιχαηλίδου απάντησε για τα επιδόματα στη Φωτίου με δηλώσεις… της Φωτίου

Το ποσό αυτό εκτιμάται ότι διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων το πρώτο διάστημα της ζωής του και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Παράλληλα ο πρωθυπουργός  έχει δεσμευθεί ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η κ. Μιχαηλίδου κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή,  εξετάζεται η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων κινήτρων ειδικά για νεαρές γυναίκες κάτω των 30 ετών. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας θα πρόκειται για πρόσθετο μέτρο για γρήγορα αποτελέσματα  στην αντιμετώπιση του δημογραφικού, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά καθυστερούν να τεκνοποιήσουν λόγω και οικονομικών προβλημάτων. Η υφυπουργός διευκρίνισε ακόμη στη Βουλή ότι τα 2.000 ευρώ που δοθούν για κάθε παιδί δε θα περικοπούν απο άλλα επιδόματα.      

Για τις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”, με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες». 

Ακόμη: 

  • Θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
  • Για κάθε παιδί που δεν μπαίνει σε παιδικό σταθμό θα δοθεί επιταγή 180 ευρώ.
  • Θα αυξηθεί από τη νέα χρονιά το επίδομα παιδιού σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στα προηγούμενα επίπεδα. 
  • Αυξάνεται το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top