Παραπαίει η ΔΕΗ: Ένας τεχνίτης για 3.500 παροχές!

Τα χρέη της επιχείρησης φτάνουν τον μισό της τζίρο

Δεν υπήρξε προσφορά για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα, γεγονός που επιδεινώνει τη θέση της εταιρίας. Τώρα το υπουργείο Ενέργειας αναμένεται να βάλει σε εφαρμογή το PLAN B για τη διάσωση μιας επιχείρησης που παραπαίει. 

Οι διακοπές ρεύματος συχνό φαινόμενο. Ο ενεργειακός κολοσσός κλονίζεται συθέμελα. 

Μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 21% η μέση διάρκεια των διακοπών ρεύματος απο 98 σε 119 λεπτά ανά πελάτη. Επίσης αυξήθηκε η συχνότητα των διακοπών απο 1,5 σε 1,6 το χρονο ανά πελάτη. 

Και όταν χαθεί το φως: Καθυστερεί η επανατροφοδότηση. Ο λόγος; Εργάζονται 2.142 τεχνίτες για 7,5εκ. παροχές. Με απλά λόγια ένας τεχνίτης για 3.500 παροχές! Όπως καταγγέλλουν μάλιστα κυκλοφορούν με αυτοκίνητα – «σαπάκια». 

ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ

Απο τη ΔΕΗ λείπουν πια και τα στοιχειώδη, δηλαδή μετρητές ασφάλειες και  καλώδια παροχών!  Οι καταναλωτές κάνουν αιτήσεις για νυχτερινό ρεύμα και περιμένουν μήνες γιατί δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα ρολόγια.

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟN ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΤΖΙΡΟ

Τα χρέη της ΔΕΗ αυξάνονται. Τα ληξιπρόθεσμα που δεν έχουν ρυθμιστεί ξεπερνούν τα 2,4δις ευρώ,  δηλαδή περίπου το 50% του ετήσιου τζίρου της εταιρίας. Την ίδια στιγμή το ισοζύγιο ενέργειας ειναι αρνητικό.  Μέσω των δημοπρασιών ενέργειας εξάγουμε πάμφθηνο ρεύμα στους γείτονές μας και εισάγουμε πανάκριβο για τους πελάτες της ΔΕΗ. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ

Το 2018 η επιχείρηση είχε ζημιές 900 εκ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο του 2019  προστέθηκαν άλλα 250 εκ. ευρώ.  

Τώρα το αρμόδιο  Υπουργείο προσανατολίζεται στην πώληση και υδροηλεκτρικών εργοστασίων, «πακέτο»  με τους εργαζόμενους αυτή τη φορά, ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης..
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top