Ακριβή η Ελλάδα στα τρόφιμα - Πόσο κοστίζουν σε Γερμανία και Βρετανία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Ακριβό ήταν το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς, ακόμη και στα είδη διατροφής πρώτης ανάγκης, το 2018, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat. Ειδικά οι αγορές ψωμιού, τυριού, γάλακτος, κρεάτων, ψαριών, φρούτων και δημητριακών κόστισαν περισσότερο στην Ελλάδα, από τα αντίστοιχα προϊόντα σε Γερμανία,Ολλανδία, Ισπανία και Βρετανία.

Ακριβότερη η Ελλάδα στα τρόφιμα κατά 5,7% από τον μέσο όρο στην Ευρώπη

Η Ελλάδα είναι ακριβότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στα τρόφιμα κατά 5,7%. Ακριβότερα τρόφιμα προσφέρει μόνο η Κύπρος με ποσοστό 8,4% υψηλότερο του μέσου όρου των 28 κρατών- μελών. 

Η ακριβότερη χώρα όσον αφορά στο φαγητό είναι η Δανία (+30,3%) ενώ η Ελβετία αναδεικνύεται "πρωταθλήτρια" στην ακρίβεια των τροφίμων με ποσοστό 64% πάνω από τον μέσο όρο των "28". 

Σύμφωνα με τη Eurostat, η χώρα μας είναι ιδιαίτερα φθηνή στην ενοικίαση και τη συντήρηση κατοικίας καθώς το κόστος είναι κατά 38,6% χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Η Ελλάδα το 2018 είχε τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2018 είχε τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην Ε.Ε. Ειδικότερα, πέρυσι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα- περιλαμβάνονται το κόστος ταχυδρόμησης και σύνδεσης στο διαδίκτυο- ήταν κατά 56,7% ακριβότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. 

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Βέλγιο, όπου οι τηλεπικοινωνίες κόστιζαν 40,4% περισσότερο από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top