ΔΕΗ: Τρέχει να εισπράξει τα χρεωστούμενα

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η επιχείρηση

Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος γενικού μπλακ άουτ στο σύστημα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να κινδυνεύουν να βυθιστούν στο σκοτάδι εν μέσω καύσωνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη ανησυχία υπάρχει για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα την Κρήτη, καθώς οι απαιτήσεις λόγω τουριστικής περιόδου αυξάνονται θεαματικά και το σύστημα θα πρέπει να μείνει «όρθιο» για να αποφευχθούν προβλήματα που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας. 

Στα πρόθυρα black out η ΔΕΗ λόγω έλλειψης τεχνικών!

Οι τελευταίες πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, είναι μόνο η αρχή, καθώς η διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο θα εντείνονται τα προβλήματα στην παροχή ρεύματος. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό που έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επισκευές των βλαβών και αυτό να οδηγεί σε ένα ντόμινο εξελίξεων αρνητικό για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες. 

Δεν κρύβουν, μάλιστα, τους φόβους τους για ένα γενικευμένο μπλακ άουτ, αφού οι υπάρχοντες τεχνικοί δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν όλες τις έκτακτες ανάγκες. 

Τρέχει να εισπράξει η ΔΕΗ τα χρεωστούμενα

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ ξεκινά ένα «σαφάρι» για την είσπραξη οφειλών από 890.000 καταναλωτές που χρωστούν πάνω από ένα δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, θα επιχειρηθεί να εισπραχθούν ακόμα και οφειλές από επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, από κλειστά εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται πλέον ή νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν με άλλο ΑΦΜ. 

Συνολικά, οι απλήρωτοι λογαριασμοί ανέρχονται στα 2,7 δισ. ευρώ.  Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 65.000 – 70.000 διατηρούν ο καθένας οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ.

Μάλιστα για τα χρέη, ύψους 1,05 δισ. ευρώ η ΔΕΗ θα προσλάβει περίπου 40 εργολαβικούς εργαζόμενους που θα ετοιμάσουν τους φακέλους ανά περιοχή και στη συνέχεια οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία για να διεκδικήσουν τα χρεωστούμενα. 

Τέλος, την Πέμπτη και την Παρασκευή η ΔΕΗ θα έχει δύο κρίσιμα ραντεβού το πρώτο με τους μετόχους στην ετήσια γενική συνέλευση, όπου σίγουρα θα ζητηθούν απαντήσεις από την διοίκηση και το άλλο την Παρασκευή όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του πρώτου 3μηνου που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνουν ζημιές άνω των 250 εκατ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top