Συντάξεις και εφάπαξ: Αναμονή ετών για 250.000 - Διαψεύδει το υπουργείο

«Δεν είναι ούτε 50.000» ισχυρίζεται ο υφυπουργός Εργασίας,Τάσος Πετρόπουλος

Χρήματα σε πορτοφόλι

Για 258.618 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ μιλούν οι εργαζόμενοι στα Ταμεία.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, που δείχνουν πως οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι ανά φορέα είναι:

- ΕΦΚΑ: 105.000

- Γενικό Λογιστήριο Κράτους (ΓΛΚ): 32.000 (15.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών, 8.000 στρατιωτικών, 7.500 δημοτικών υπαλλήλων και 15.000 λοιπών κατηγοριών)

- ΕΤΕΑΕΠ: 108.118 (87.504 επικουρικές και 20.614 εφάπαξ).

Η αναμονή μπορεί να φτάσει ακόμη… και τα 4 χρόνια

Ο μέσος χρόνος αναμονής για την έκδοση οριστικής απόφασης (κύριας σύνταξης) είναι στα δύο χρόνια.

Από τη στιγμή που βγει η οριστική κύρια σύνταξη, αρχίζει να μετρά -όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος- άλλο ένα δωδεκάμηνο (τουλάχιστον) για να εκδοθεί η επικουρική.

Εάν ο συνταξιούχος περιμένει να πάρει και εφάπαξ, τότε ο χρόνος για να πάρει το σύνολο των παροχών, που δικαιούται, φτάνει έως και τα 4 χρόνια.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Πετρόπουλος

Ο Τάσος Πετρόπουλος, διέψευσε τα σημερινά δημοσιεύματα.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επεσήμανε πως «ο μόνος ασφαλής φορέας που μπορεί να δίνει πληροφόρηση είναι ο ΕΦΚΑ».

«Οι ληξιπρόθεσμες συνολικά είναι 48.839. Ληξιπρόθεσμες συντάξεις λέμε εκείνες που είναι έτοιμες να καταβληθούν. Διότι το να κάνεις αίτηση δεν σημαίνει ότι παίρνεις και σύνταξη. Πάρα πολλές αιτήσεις απορρίπτονται. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία σχέση με την αλήθεια ως προς τα νούμερα», αναφέρει ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως «είναι ένα θέμα δύσκολο για να μιλάει κανείς τόσο πρόχειρα».

Όσον αφορά τον μέσο χρόνο αναμονής για την έκδοση οριστικής απόφασης για κύρια σύνταξη, αλλά και εφάπαξ, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» και πως δημιουργείται «αδικαιολόγητη ανησυχία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top