Επιστροφή φόρου για πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες

287 ευρώ το μέσο ποσό - Θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Η διορία για την υποβολή των δηλώσεων πήρε παράταση έως τις 29 Ιουλίου, ωστόσο η πρώτη δόση θα πληρωθεί κανονικά μέχρι το τέλος Ιουλίου

Επιστροφή φόρου θα λάβουν πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες, όπως προκύπτει από τα έως τώρα εκκαθαριστικά της εφορίας.

Ήδη, ένας στους δύο φορολογούμενους έχει υποβάλει μέχρι στιγμής τη φορολογική του δήλωση,περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε ένα σύνολο, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 6,3 εκατομμύρια.

Παρατείνονται έως τις 29 Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις

Η προθεσμία, μετά την παράταση που δόθηκε, εκπνέει στο τέλος Ιουλίου, το οποίο σημαίνει πως όσοι λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα κληθούν να πληρώσουν αμέσως την πρώτη δόση του φόρο εισοδήματος, αφού δε δόθηκε παράταση στις πληρωμές.

Κάτω από 300 ευρώ ο μέσος φόρος που θα επιστραφεί

Από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτει ότι έξι στους δέκα Έλληνες μένουν «αδιάφοροι» για το εκκαθαριστικό, αφού αυτό είναι μηδενικό και δεν προκύπτει φόρος ούτε να πληρώσουν ούτε να εισπράξουν από επιστροφή.

Φορολογικές δηλώσεις: Οι «παγίδες» υπερφορολόγησης για συνταξιούχους

Σχεδόν τρεις στους δέκα Έλληνες, όμως, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο από εκείνο που τους έχει παρακρατηθεί, καθώς το εκκαθαριστικό τους είναι χρεωστικό. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι στα 706 ευρώ.

Πληρωμές πριν την κάλπη: Πότε θα δοθούν συντάξεις, επιδόματα, ΚΕΑ

Αντίθετα, το μέσο ποσό επιστροφής για τον έναν στους δέκα φορολογούμενους, που έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό και περιμένουν επιστροφή, είναι μόλις 287 ευρώ.

Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Συνήθως, οι επιστροφές φόρου πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 2 έως 4 εβδομάδων από την εκκαθάριση.

Με τις εκλογές να έρχονται σε περίπου δύο εβδομάδες, η συνήθης πρακτική θέλει τις πληρωμές να… επισπεύδονται και έτσι δεν αποκλείεται να γίνουν μαζικές πληρωμές την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, για όσους -φυσικά- δεν την έχουν λάβει ακόμη.

Αυτό, βέβαια, αφορά όσους έχουν δηλώσει στοιχεία λογαριασμού. Όσοι δεν έχουν δηλώσει IBAN ή είναι λάθος τα στοιχεία, τότε θα πρέπει να επισκεφτούν ένα τραπεζικό κατάστημα και να πάρουν την επιστροφή φόρου, προσκομίζοντας τη σχετική ειδοποίηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top