Νέο πρόγραμμα: Έως 12.000 ευρώ σε ανέργους για να ανοίξουν επιχείρηση

Ποιους αφορά – Ποιες ηλικίες καλύπτει

Νέο πρόγραμμα για ανέργους και ανέργους επιχειρηματίες, που θέλουν να ασχοληθούν ξανά με το επιχειρείν, ξεκινά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) τις επόμενες εβδομάδες.

Το νέο πρόγραμμα θα αφορά την οικονομική ενίσχυση 10.000 ανέργων, ηλικίας από 18 έως 66 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη επιχειρηματική τους δραστηριότητα, εάν είχαν, να είχε διακοπεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Το ποσό της επιδότησης φτάνει τα 12.000 ευρώ για ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%. Θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Μέλη εταιρειών, που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου, θα λάβουν έως 9.000 ευρώ, ενώ όσα κατέχουν το 1/3 θα λάβουν έως 8.000 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα έχει διάρκεια 12 μηνών. Όσοι επιδοτηθούν θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουν την επιχείρηση για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες μήνες, μετά τη λήξη του προγράμματος.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

«Μαζί με το πρόγραμμα της 2ης επιχειρηματικής δεύτερης ευκαιρίας που ήδη τρέχει και με το πρόγραμμα της νεανικής επιχειρηματικότητας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ο ΟΑΕΔ στηρίζει τους ανέργους και ενισχύει την επιχειρηματικότητα», δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top