Πετρόπουλος: Τον Απρίλιο η νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

Έρχεται και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου για τις συντάξεις χηρείας

Τάσος Πετρόπουλος

Τον Απρίλιο θα ψηφιστούν τόσο η νέα ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις, όσο και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου για τις συντάξεις χηρείας, όπως  ανέφερε  ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του Ant1. 

Σε  πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, θα περιλαμβάνονται οι σχετικές διατάξεις.  

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η νέα ρύθμιση  θα εφαρμοσθεί  άμεσα, καθώς ταυτόχρονα με τη νομοτεχνική επεξεργασία προετοιμάστηκε η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με αυτόματη διαδικασία για την υποβολή της αίτησης, τον επανυπολογισμό και το "κούρεμα" της οφειλής.

Για τις 120 δόσεις ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι  η νέα ρύθμιση είναι προς όφελος της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και των ασφαλισμένων, οι οποίοι επιβαρύνονταν στο παρελθόν, «όταν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέβαλαν δυσβάσταχτες εισφορές, με αποτέλεσμα να χάνονται κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι οφειλέτες, λόγω υψηλών ασφαλιστικών χρεών», όπως  υποστήριξε. 

Όπως επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος δεν είναι μονομερής ενέργεια η νέα ρύθμιση των οφειλών και η αλλαγή της διάταξης για τη χηρεία.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι  προκάλεσε την απώλεια, γιατί δικοί της νόμοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί ενώ για την  επιστροφή των περικοπών αυτών, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δίνει στο βαθμό που πραγματικά τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας επιτρέπουν και καταβάλλει ποσά τα οποία βελτιώνουν την κατάσταση. «Και δίνει σε όλους, όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top