Άλλο Πειρατές της Καραϊβικής κι άλλο κακόβουλοι Κυβερνοπειρατές!

Οι κίνδυνοι από το πειρατικό λογισμικό

pc

Στον υπολογιστή σας έχετε αποθηκευμένες πάρα πολλές ιδιαίτερα σημαντικές και προσωπικές πληροφορίες, που μπορούν να αποτελούν τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την καθημερινότητά σας, αλλά και αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής. Ουσιαστικά εκεί βρίσκεται ένας πραγματικός θησαυρός για εσάς, που εμπλουτίζεται μέρα με τη μέρα. Είστε βέβαιοι ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον διατηρήσετε ασφαλή; Εάν έχετε πειρατικό λογισμικό στον υπολογιστή σας, μπορεί να διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο. 

Οι κίνδυνοι από το πειρατικό λογισμικό

Το πειρατικό λογισμικό ανοίγει την πόρτα σε κακόβουλο λογισμικό και απειλές που αυξάνουν τις πιθανότητες να χάσετε τα έγγραφά σας ή να σας κλέψουν την ταυτότητα της επιχείρησής σας. Το πιο τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να έχετε ήδη πειρατικό λογισμικό στον υπολογιστή σας και να μην το γνωρίζετε καν. Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό για να κλέβουν τα πιο σημαντικά δεδομένα, συχνά ανυποψίαστων χρηστών .

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μεταδοθεί από τις τοποθεσίες από τις οποίες διατίθεται το πειρατικό λογισμικό μέσω λήψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στα 3 μη αδειοδοτημένα ή πειρατικά αντίγραφα λογισμικού οδηγεί σε μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό!

Ποιοι είναι όμως οι μεγαλύτεροι φόβοι των καταναλωτών από το μολυσματικό πειρατικό λογισμικό;
Απώλεια δεδομένων, αρχείων ή ιδιωτικών πληροφοριών         61%
Κλοπή δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων, τραπεζικών λογαριασμών                                47%
Μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές, απάτες                         41%
Πιθανή κλοπή ταυτότητας                         37%
Θύμα λυτρισμικού (ransomware)                    22%

Είναι γεγονός ότι όλες οι παραπάνω ανησυχίες, αλλά και αρκετές ακόμη που ίσως δεν είναι τόσο γνωστές, επιβεβαιώνονται καθημερινά με κακόβουλες ενέργειες κυβερνοπειρατών ή κυβερνοεγκληματιών. Εξάλλου, οι δύο έννοιες δεν διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά ταυτίζονται.  

Καλύτερα Ασφαλείς, παρά Εκτεθειμένοι
Επιθυμώντας να σας βοηθήσει να προφυλάξετε τα πολύτιμα αρχεία και τις αναμνήσεις σας, η Microsoft σάς υπενθυμίζει να αγοράζετε μόνο γνήσιο λογισμικό της εταιρείας. 

Παράλληλα, σας προσφέρει όλες τις δυνατότητες ασφαλείας των Windows 10, όπως:
•    Προστασία συσκευής 
•    Προστασία  ταυτότητας 
•    Προστασία πληροφοριών
•    Ανίχνευση, διερεύνηση & απόκριση σε περιστατικά παραβίασης
•    Ανθεκτικότητα στις απειλές 

Για να θωρακίσετε την ασφάλεια του υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:
•    Κάνετε online λήψεις λογισμικού μόνο από πηγές που εμπιστεύεστε
•    Αγοράζετε μόνο γνήσιο λογισμικό Microsoft από αξιόπιστους μεταπωλητές
•    Αποφεύγετε προσφορές που σας φαίνονται «πολύ καλές για να είναι αληθινές»
•            Πραγματοποιείτε σε σταθερή βάση ελέγχους για πειρατικό λογισμικό και καταργείτε τυχόν πειρατικό λογισμικό που εντοπίζετε στη συσκευή σας

Με το γνήσιο λογισμικό Microsoft, βελτιστοποιείτε τις επιδόσεις του υπολογιστή σας, περιορίζετε τον κίνδυνο προσβολής από κακόβουλο λογισμικό και αποκτάτε πρόσβαση σε αξιόπιστη υποστήριξη όποτε τη χρειάζεστε!

Για περισσότερα, μπείτε εδώ.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top