Έξοδο στις αγορές με πενταετές ομόλογο σχεδιάζει η Ελλάδα

Μέσα στο Φεβρουάριο η έκδοσή του

ομόλογα

Επανήλθαν στο προσκήνιο οι πληροφορίες που θέλουν το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει την πρώτη πιλοτική έξοδο στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Το Reuters μάλιστα επικαλείται δύο πηγές και σημειώνει ότι η Αθήνα προγραμματίζει την έκδοση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή μέσα στο Φεβρουάριο.  Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν για 10ετες ομόλογο αλλά οι δύο πηγές -η μία από τον ΟΔΔΗΧ και η άλλη από βασικό διαπραγματευτή- δήλωσαν στο Reuters ότι η Αθήνα σχεδιάζει έκδοση μικρότερης διάρκειας.

Προς αυτή τη κατεύθυνση  κινούνται τόσο η αποκλιμάκωση του spread όσο και των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων .

Το spread καθημερινά υποχωρεί τις τελευταίες ημέρες -μετά την ψήφο εμπιστοσύνης- και κινείται πλέον σε επίπεδα κάτω από τις 400 μονάδες. Χαρακτηριστικά χθες έκλεισε στις 393 μονάδες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων όπως φαίνονται στο πίνακα με τις τιμές του κλεισίματος χθες και το 5ετες να είναι πλέον στο 3%.

Άλλωστε οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών τοποθετούν την πρώτη - μετά τα μνημόνια- έξοδο στις αγορές μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top