Eνιαία ρύθμιση για χρέη σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά τμήματα

Τα βήματα για τη νέα ρύθμιση

Τρία σε ένα αναμένεται να είναι η νέα ρύθμιση για χρέη προς τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εκτός απροόπτου, αναμένεται να τεθεί υπόψη των τεχνικών κλιμακίων στο τέλος της εβδομάδος.

Μία συνολική ρύθμιση για οφειλές σε τράπεζες, σε εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία, θα παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο στους θεσμούς.

Πρόκειται για διεύρυνση του σημερινού εξωδικαστικού, σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο μετά το Νόμο Κατσέλη, για να ξέρουν όλοι τι χρωστούν και πού και πώς να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις.

Τα βήματα για τη νέα ρύθμιση

Ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλει αίτημα ηλεκτρονικά και εξωδικαστικά.

Στη συνέχεια θα εξετάζονται τα δεδομένα του οφειλέτη όπως είναι το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία και οι οφειλές του.

Συζητείται για τα κόκκινα στεγαστικά η επιμήκυνση κατά 25 έτη και κούρεμα οφειλής, στη βάση της επικαιροποίησης του δανείου με την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου

Ο νέος Νόμος Κατσέλη θα προβλέπει επιδότηση των αδύναμων νοικοκυριών, μέσω της κάλυψης μέρους της δόσης, με προϋπόθεση τα αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για το σκοπό αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να διατεθούν από το προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.

Για τους οφειλέτες στα Ταμεία θα καλύπτει όσους έκλεισαν τα βιβλία τους και τους υπόλοιπους αν δώσουν το πράσινο φως οι θεσμοί.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top