«Δεν πληρώνω» για τους φόρους και τον Οκτώβριο! Ένα δις πάνω οι οφειλές

Ο συνδυασμός δόσης φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ προκάλεσε νέα χρέη

χωρίς λεφτά απένταρος

Το «δεν πληρώνω τους φόρους» φαίνεται ότι  έχει παγιωθεί πλέον ως στάση μεγάλης μερίδας φορολογουμένων, που παρά τα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις λογαριασμών» αδυνατούν λόγω της υπερφορολόγησης να φανούν συνεπείς στην καταβολή των υποχρεώσεων τους στην εφορία. 

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο συνδυασμός της δεύτερης δόσης φόρου εισοδήματος με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, οδήγησε στη δημιουργία νέων οφειλών  681 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου, που στην πραγματικότητα αποτυπώνουν την εικόνα ως την 1η Οκτωβρίου και ενσωματώνουν τις φορολογικές υποχρεώσεις που υπήρχαν στο τέλος Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα δείχνουν αύξηση των συνολικών νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 996 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 972 εκατ. ευρώ οφείλεται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.

Οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 507,3 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 173,6 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 203,1 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47 εκατ. ευρώ. 

Αν και στη σύγκριση με τα περσινά δεδομένα, όταν νοι πληρωμές του Σεπτεμβρίου είχαν δημιουργήσει περισσότερα χρέη από φέτος (568,8 εκατ. ευρώ από φόρο εισοδήματος, 250,9 εκατ. ευρώ από ΕΝΦΙΑ), γεγονός είναι ότι κάθε χρονιά που περνάει και δε φέρνει πραγματικές ελαφρύνσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, συσσωρεύει νέες οφειλές, οι οποίες αθροιστικά ξεπερνούν  τα 103 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται  οι προσαυξήσεις, που είναι μεγαλύτερες των 80 δισ. ευρώ. 

Λόγω των οφειλών τον Οκτώβριο του 2018  καταγράφηκαν περίπου 7.000  κατασχέσεις σε οφειλέτες του Δημοσίου. Συνολικά, 1.155.649 οφειλέτες βρίσκονται, πλέον, υπό μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, τα οποία ετοιμάζονται και για άλλους  635.091. Το σύνολο των οφειλετών στην εφορία, ανέρχεται σε  4.199.379. φορολογούμενους!  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top