«Βροχή» παροχών φέρνει το τέλος του 2018! Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα

Ποιους αφορούν και πότε θα ισχύσουν

«Βροχή»  παροχών φέρνει το τέλος του 2018 για διάφορες κατηγορίες του πληθυσμού.  

Ειδικά μέτρα ενίσχυσης για τους νέους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανθρώπους που απαιτούν ειδική φροντίδα στο σπίτι, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα ετοιμάζονται οι πρώτες καταβολές κοινωνικού μερίσματος.  

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

«Προχωράμε σήμερα, όπως εξήγγειλα το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, στην πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"» ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.   

Αυτές οι προσλήψεις, μαζί με τις 4.500 εκπαιδευτικών σε σχολεία Ειδικής Αγωγής, θα λειτουργήσουν ως "ομπρέλα" για "ευαίσθητες" ομάδες πληθυσμού. Παράλληλα, με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς ως 25 ετών, οι νέοι δεν θα αντιμετωπίζονται, πλέον, ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. 

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

«Καταργούμε τον υποκατώτατο μισθό, ο οποίος θα ανέλθει στο ύψος του νέου αυξημένου γενικού κατώτατου μισθού, το επόμενο διάστημα» τόνισε επίσης στη Βουλή την Τρίτη ο κ. Τσίπρας.  

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 1,3 ΕΚ. ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, οι περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες που έχουν υποβάλει ως τώρα αίτηση, θα πάρουν το μέρισμα που διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 482 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και η τελευταία καταβολή θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου. 

EXTRA ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Θέμα ημερών είναι και η υπογραφή της Απόφασης για τη διάθεση 15 εκατ. ευρώ, ως αναδρομική ενίσχυση σε περσινούς δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης. Το extra ποσό θα φτάσει ως τα 312,50 ευρώ και ωφελημένοι θα είναι οι κάτοικοι της Α' Ζώνης, δηλαδή κυρίως των ορεινών νομών της Βόρειας Ελλάδας. 

ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Κι ενώ περίπου 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχοι γλίτωσαν τις περικοπές, άλλοι 620.000 αναμένουν αυξήσεις λόγω του επαναϋπολογιστούν που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου

Οι πρώτες αυξήσεις θα είναι 20 ευρώ κατά μέσο όρο, για να φτάσουν τελικά στα 99 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα συνταξιούχος του ΙΚΑ, που σήμερα παίρνει 515 ευρώ, θα δει αύξηση 57 ευρώ. 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

Εν τω μεταξύ, ανάσα θα πάρουν χιλιάδες επαγγελματίες με χρέη, καθώς έρχεται η διάταξη για την παράταση του Εξωδικαστικού και το 2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top