Ποιες είναι οι παγίδες για το κοινωνικό μέρισμα

Ποιοι χρειάζεται να ξανακάνουν αίτηση

Το γεφύρι της Άρτας θυμίζει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Τα τηλέφωνα στα λογιστικά γραφεία σπάνε, αφού σε πολλούς πολίτες εμφανίζεται ότι δεν ζουν στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία και το σύστημα τους πετάει έξω!  

Κοινωνικό Μέρισμα: Το λάθος που «εξαφάνισε» χιλιάδες δικαιούχους

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Όπως δηλώνει ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου, το σύστημα δεν εξετάζει εάν αυτός ο φορολογούμενος είχε την υποχρέωση ή δεν είχε την υποχρέωση. Για παράδειγμα εάν κάποιος δεν είχε εισόδημα και ταυτόχρονα δεν έχει και κανένα περιουσιακό στοιχείο ώστε να προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα, τότε αυτός ο φορολογούμενος δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση.

ΗΔΙΚΑ: "ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ"

Ο Αναστάσιος Τάγαρης,  πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, δήλωσε μάλιστα στην  ΕΡΤ ότι «η  καλύτερη προσέγγιση είναι να ακυρώσουν και να ξανακάνουν τη δήλωση αφού λύσουμε εμείς το θέμα. Πρέπει πρώτα να διορθώσουμε το πρόβλημα που υπάρχει και μετά να επιχειρήσουν να ξανακάνουν την αίτηση». 

ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Tα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί:

Όσοι ήταν φιλοξενούμενοι ακόμα και για ένα μήνα δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

Επίσης πολλοί μπαίνουν και διαπιστώνουν ότι δεν εμφανίζονται τα στοιχεία τους διότι δεν υπάρχει ταυτοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Σε αυτή την περίπτωση ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει σε κάποιο ΚΕΠ με αντίγραφο της δήλωσης Ε1όπου αναγράφονται και τα δύο νούμερα. 

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Οι παγίδες στις αιτήσεις είναι:  

-Φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση.

-Μη ταυτοποίηση ΑΦΜ- ΑΜΚΑ.

Συνολικά πάντως την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα μοιραστούν 710 εκ. ευρώ,  ενώ το ποσό θα είναι μειωμένο σε σχέση με πέρσι από 50 έως 150 ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top