Κοινωνικό μέρισμα: Μάθε πόσα χρήματα δικαιούσαι – Αναλυτικός πίνακας

Έως 150 ευρώ λιγότερα θα μπουν στους λογαριασμούς

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους ανέμεναν τα… νεότερα για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι, με τη μεγαλύτερη μείωση να ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει τις επόμενες μέρες ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρωθεί πριν τις γιορτές, συγκεκριμένα έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς για περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυρία θα ξεκινά από 400 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 1.200 ευρώ για πολυμελή οικογένεια.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το Κοινωνικό Μέρισμα

Το ανώτατο εισοδηματικό όριο για να πάρει κανείς το μέρισμα είναι οι 27.000 ευρώ, ανεξαρτήτως των μελών του νοικοκυριού. Παράλληλα, όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 185.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα εισοδηματικά όρια και τα ποσά του κοινωνικού μερίσματος και δείτε πόσα χρήματα δικαιούστε:

Ο πίνακας με τα εισοδηματικά όρια και τα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα 2018

Μειωμένα έως και 150 ευρώ τα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα του 2018, σε σχέση με την περσινή χρονιά

Πώς θα κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα γίνεται σε πέντε απλά βήματα μέσα από τη σελίδα koinonikomerisma.gr.

Ειδικότερα:

1.    Μπαίνετε στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet. Καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας, το email σας και το Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

2.    Θα δείτε προσυμπληρωμένα τα στοιχεία σας με βάση τη φορολογική δήλωση του 2017, όπου θα εμφανίζεται και το συνολικό φορολογητέο εισόδημα, το οποίο αποτελεί κριτήριο για τον καθορισμό των δικαιούχων.

3.    Θα συμπληρώσετε το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού.

4.    Στην περίπτωση που υπάρχουν ενήλικες φιλοξενούμενοι στο νοικοκυριό, θα πρέπει να μπουν στo Taxisnet με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους.

5.    Η εφαρμογή ενημερώνει εάν όντως δικαιούστε το επίδομα ή όχι. Εάν συγκαταλέγεστε στην πρώτη κατηγορία, πρέπει να πατήσετε το κουμπί της αποδοχής. Το ποσό που θα λάβετε υπολογίζεται αυτόματα από το σύστημα.

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πώς θα κάνετε αίτηση σε πέντε απλά βήματα

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνονται στη σελίδα koinonikomerisma.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top