Ξεπουλάνε όσο - όσο τα διαμερίσματα στα Εξάρχεια λόγω των επεισοδίων

«Ελεύθεροι πολιορκημένοι» αισθάνονται οι κάτοικοι

Ελεύθεροι πολιορκημένοι είναι οι κάτοικοι στα Εξάρχεια που ταμπουρώνονται στα σπίτια τους κάθε φορά που γίνονται επεισόδια. Την ίδια στιγμή αδυνατούν να φύγουν από την περιοχή καθώς κανείς δεν αγοράζει ή νοικιάζει διαμερίσματα λόγω της έκρυθμης κατάστασης. 

Στην αυτοψία που έκανε ο Βαγγέλης Γκούμας, τα όσα κατέγραψε η κάμερα του Star είναι αποκαλυπτικά για τα όσα βιώνουν κάτοικοι και επαγγελματίες.    

"Μπαίνουν στις πολυκατοικίες, κάνουν μολότοφ τα υπόγεια, σπάνε τις ταράτσες ...» δηλώνει τηλεφωνικά ο  Απόστολος, ένας από τους «ελεύθερους πολιορκημένους» των Εξαρχείων. Δεν άντεξε τις μολότοφ και τα δακρυγόνα και έβαλε αγγελία για να πουλήσει το διαμέρισμά του. 

«ΕΞΑΡΧΕΙΑ διαμέρισμα 63 τ.μ., 2ου, 2 υ/δ, κατασκευή '72, Φρεσκοβαμμένο, Πόρτα Ασφαλείας, Ιδανικό για ιδιοκατοίκηση και για εκμετάλλευση. 10 λεπτά από τους σταθμούς του μετρό "Πανεπιστήμιο" και "Ομόνοια"» γράφει η αγγελία για την πώληση του διαμερίσματος. 

"Ζω στην περιοχή 25 χρόνια ...η υποβάθμιση της περιοχής με κάνει να προχωράω στην πώληση" τονίζει επίσης ο  ίδιος στον Β. Γκούμα. 

Και δεν είναι ο μόνος που θέλει να φύγει και να ρίξει «μαύρη πέτρα»  πίσω του. Ο Σωτήρης Παπαϊωάννου είναι ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που λήστεψαν οι κουκουλοφόροι παίρνοντας δυο μπιτόνια βενζίνη για να φτιάξουν μολότοφ και μιλά πρώτη φορά για τη δυσάρεστη εμπειρία του στην κάμερα του Star.  

"Με κλέβουν κάθε χρόνο" δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:  " Εδώ είναι τα Ζωνιανά της Αθήνας". 

Τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια έχουν γεμίσει όλη την περιοχή. Ιδιοκτήτες προσπαθούν να τα ...ξεφορτωθούν, αλλά αγοραστής ή ενοικιαστής δύσκολα βρίσκεται, όπως επισημαίνει η μεσίτρια ακινήτων Κατερίνα Γιαννάκου. 

Ευθύνονται όμως μόνο τα επεισόδια για την υποβάθμιση της περιοχής; Μάλλον όχι. Στην αυτοψία του Star  η κάμερα κατέγραψε στα Εξάρχεια  πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια στους δρόμους. Αρκετά από αυτά έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές.   

Οι μόνοι που φαίνεται να διαθέτουν χρήματα για αγορά η ενοικίαση ακινήτων στα Εξάρχεια είναι αλλοδαποί, κυρίως από την Κίνα,  που μάλλον δεν τους ενοχλεί να επενδύσουν σε ... πολεμικό τοπίο.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top