Απο 75 έως 500 ευρώ η εγγραφή τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών

Τι ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ

Μαρίνα σκάφη αναψυχής

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι από σήμερα 15.11.2018, το απόγευμα, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Μητρώο Τουριστικών Πλοίων και Μικρών Σκαφών» (e-Μητρώο Πλοίων), κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του άρθρου 2 του ν.4256/2014, στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr - στην ενότητα «Υπηρεσίες προς πολίτες» και στην ενότητα «Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις»). 

Η είσοδος των χρηστών στην εφαρμογή πραγματοποιείται μέσω των προσωπικών κωδικών TAXISΝET που διαθέτουν. Η δημιουργία του «e-Μητρώου Πλοίων» έχει ως στόχο την καταχώριση όλων των τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών σε μία ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συναλλασσόμενοι αλλά και οι Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου οι διαδικασίες που αφορούν την εγγραφή ή/και εκμετάλλευση των τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών να πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Στο «e-Μητρώο Πλοίων» καταχωρούνται τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία, τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας, καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια. Η καταχώριση στο Μητρώο γίνεται ανά πλοίο με ευθύνη του πλοιοκτήτη, εφοπλιστή ή ιδιοκτήτη.

Στον επισυναπτόμενο πίνακα τα παράβολα και οι προθεσμίες: ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top