Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για το πετρέλαιο θέρμανσης;

Ακύρωση ή αναστολή της περικοπής των συντάξεων σκέφτονται οι Βρυξέλλες

Η κυβέρνηση ζητά από τις Βρυξέλλες την οριστική κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις, ενώ ετοιμάζεται χριστουγεννιάτικος μποναμάς και ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης. 

Τεχνικά κλιμάκια θα περάσουν μεθαύριο από το τελευταίο κόσκινο τα στοιχεία του Προϋπολογισμού κι αν ο λογαριασμός βγαίνει, τότε περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν με νέο "ψαλίδι" το 2019. 

Οι Βρυξέλλες εργάζονται με βασικό σενάριο την ακύρωση του μέτρου, ωστόσο αν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι "σκληροί" της Ευρωζώνης εγείρουν ενστάσεις, τότε ως συμβιβαστική λύση μπορεί να αποφασιστεί το "πάγωμα" των περικοπών για όσο η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους.

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξετάζει πώς μπορεί να ενισχύσει τα νοικοκυριά, που καλούνται να πληρώσουν 21 λεπτά ακριβότερα από πέρσι το πετρέλαιο θέρμανσης. 

Το πρώτο σενάριο προβλέπει την αύξηση του κονδυλίου, που τώρα περιορίζεται στα 58 εκ. ευρώ. Το δεύτερο είναι να επιδοτηθούν με μεγαλύτερα ποσά κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών. Επιπλέον, θα εξεταστεί η επαναφορά της προκαταβολής μέρους του επιδόματος, καθώς αποδείχθηκε ότι τα αδύναμα νοικοκυριά αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο χωρίς ενίσχυση. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ 

Ο φετινός Προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα κλείσει με υπερπλεόνασμα περίπου 800 εκ. ευρώ. Από αυτά, μπορεί να δοθεί κοινωνικό μέρισμα, σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Μάρα..
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top