Γενναίες ρυθμίσεις με κούρεμα έως 80% σε 130.000 «κόκκινα» δάνεια

«Τακτοποιούν» δάνεια ύψους 18 δισ. ευρώ οι 4 συστημικές τράπεζες

Ευρώ χαρτονομίσματα

Γενναίες ρυθμίσεις σε χιλιάδες αδύναμους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη προσφέρουν από κοινού οι τράπεζες.

Σχεδόν δύο μήνες πριν παύσει η ισχύς του και ενόσω συνεχίζουν να εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις στα δικαστήρια, οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν αποφασίσει να λάβουν δράση, προκειμένου να τακτοποιήσουν δάνεια ύψους περίπου 18 δισ. ευρώ.

Στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη υπολογίζεται ότι έχουν ενταχθεί περίπου 250.000 δανειολήπτες.

Εξ αυτών, το 25% έχει ήδη λάβει οριστική απόφαση ή έχει απορριφθεί, με συνέπεια να εκκρεμούν 170.000 με 180.000 υποθέσεις.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, «σταδιακά τις επόμενες ημέρες και πιο εντατικά από τα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα όσοι έχουν επιλεγεί, στο πλαίσιο του διατραπεζικού project, θα δεχθούν πρόταση για “κούρεμα” 80% στα καταναλωτικά δάνεια έως 50.000 ευρώ και 40% – 45% στα στεγαστικά, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το 80% της τρέχουσας αξίας του ακινήτου τους». Αυτό θα αφορά, όπως εκτιμάται, 130.000 κόκκινα δάνεια.

Τα λοιπά 40-50.000 από όσα εκκρεμμούν, θα μείνουν εκτός των ρυθμίσεων καθώς είτε αφορούν δανειολήπτες που αποδείχθηκε - μετά από έλεγχο των οικονομικών τους - ότι είχαν δόλο, μπαίνοντας στον νόμο Κατσέλη, είτε αφορούν δανειολήπτες αναμένουν απόφαση από το δικαστήριο έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top